ForWhatIt´sWorth

Tankar

Publicerad 2011-11-28 18:14:27 i Allmänt,

Åkte iväg en sväng förut och handlade för att komma på andra tankar. Hittade ett jättesött födelsedagskort till Amanda (min lillasyster) som fyller två år den 3 december. :)

Köpte en julkaktus att ha på fönsterbrädan i köket eftersom rosen jag köpte begick självmord trots att jag gjorde allt för att den skulle överleva. Ordet kaktus gjorde att det känns som att om jag misslyckas den här gången ska jag inte ha blommor.

Hittade även en jättegullig bok att skriva i, en rosa sådan som det står tankar på, och färgglada bläckpennor att skriva i den med. :)

Imorgon är det undervisning i skolan sen blir det direkt hem och plugga. Nej om man kanske skulle ta sig i kragen och läsa i någon timme. Motivationen ??

2011-11-28

Publicerad 2011-11-28 14:03:18 i Allmänt,

Kom hem från vårdcentralen för en stund sedan, fick frikort idag yey. Känns riktigt tungt just nu, sitter mest och stirrar framför mig. Borde börja plugga snart, läsa massa kurslitteratur så jag kan börja med tentan någon gång. Men jag orkar inte.. Vill skriva massa saker men känns som att det är fel forum. Borde verkligen skaffa en ny dagbok, en riktig bok som jag kan skriva ner allt jag tänker i. En bok som bara jag får läsa. Ska göra det nästa gång jag är nere på stan tror jag.

Men var i alla fall hos kuratorn förut, för första gången i mitt liv. Var helt skräckslagen innan och ville mest springa därifrån. Det där med att lita på vuxna är inte riktigt min starka sida. Men jag gjorde det i alla fall, även om jag inte vågade. Det var inte ens jag som bokade tiden där, för det vågar jag inte. Det var min sjukgymnast som fixade tiden åt  mig för att han såg hur jag mådde även om jag inte sa något till honom. Kan inte påstå att det känns bättre nu men hon sa att det tar tid. Sen tyckte hon inte att hon var rätt person för mig att jag behöver annan hjälp för min problematik. Tänker inte gå in på vad det handlar om. Men hon bokade in ett till samtal, egentligen hade hon inga tider innan jul men hon fixade en tid åt mig i alla fall på något sätt. Fick dessutom en hemläxa till nästa gång, en tung sådan enligt min egen uppfattning.

Tydligen så finansierar landstinget psykoterapi hos privatpraktiserande psykoterapeuter och dit tyckte hon att jag skulle vända mig. Problemet är bara att dit måste man ringa själv.. Som tur är har jag två personer i min närhet som antagligen kommer tvinga mig att ringa om de så ska slå numret och sen limma fast telefonen vid örat på mig. Så jag antar att jag kommer ringa. Kuratorn gav mig förutom numret till psykoterapeuten även sitt nummer och numret till psykjouren. Fick ringa henne när jag ville sa hon och psykjouren kan man ringa dygnet runt. Så dit ska jag tydligen ringa nästa gång jag mår kasst.

Helt plötsligt känns det som att allt blossades upp och blev så himla stort, jag har inte riktigt sett på det på det sättet. Eller jo, det blev fel uttryckt. Jag HAR sett det så, en gång i tiden, men det har ingen annan gjort tidigare så man har på något vis fått lära sig att trycka tillbaka sina egna känslor och inte känna så mycket. Inte tro att man är något. Nu när någon annan helt plöstsligt säger att jag får känna blir jag helt ställd.

Det första hon frågade när jag kom dit var "hur mår du". Det resulterade i att jag satt och bölade i dom 45 minuterna jag var där. Först kändes det så fruktansvärt pinsamt att jag 22 år gammal börjar störtgråta som en liten bebis, men hon var så välkomnande och gav mig känslan av att det var okej. Det enda hon sa när jag grät var, "det är okej man får gråta här", sen tog hon fram näsdukar. Hon var verkligen så himla professionell, hon kunde det där med att vara personlig men inte privat. Hon kunde hantera att jag var ledsen utan att det blev stelt eller så och få mig att känna mig lyssnad på. Visade sig att hon var socionom och hade varit det i 34 år.

Det kändes så skönt att jag berättade om vissa saker som hänt och känslor som uppstått och frågetecken kring saker, saker som hon kunde svara på och tillochmed bekräfta att jag haft rätt angående vissa saker. Samtidigt som det var skönt att jag faktiskt haft rätt så gjorde det mig så himla förbannad och ledsen. Förbannad på människor som har skyldigheter som istället väljer att blunda.

Nej nu ska jag sluta skriva, blev nästan en bok det här och det var det inte tänkt. Kanske en något flummig bok utan detaljer, men detaljerna tänker jag inte dela här, dom ska ner i min bok som jag ska köpa.

Bedömningar

Publicerad 2011-11-27 21:46:55 i Allmänt,

Dansade som en gud förut och efter stretchen knakade det i hela min rygg och det kändes som att någonting lossnade liksom, som att jag blev rörligare. Hur skönt som helst :)

Skulle ha läst mer nu ikväll men var ute på äventyr en stund förut sen har jag pratat med gabbi i över en timme. Men nu känns tentan inte lika svår längre, när man hör hur andra tänker och man får lite idéer hur man ska gå tillväga. Måste bara läsa böckerna nu i veckan, även om inte allt fastnar så får man i alla fall en koll på vad böckerna innehåller och hjälp till att kunna hitta bra referenser sen när man väl börjar skriva tentan. Måste bli duktigare på att tro på mig själv, att jag kan göra rimliga bedömningar i de fallen tentan handlar om.

Tentan består av olika fall där man ska göra fiktiva bedömningar och ange vad man använder för bedömningsinstrument och vad resultatet av bedömningen ger. Sen ska man föreslå en behandling utifrån bedömningen och argumentera för varför man valt just den behandlingsmetoden, vilka förklaringsmodeller som ligger bakom de behandlingsmetoder man valt och vad modellerna innebär för behandlingarnas mål, innehåll och resultat. Man ska dessutom beskriva behandlarens roll i modellerna man valt.

Första känslan jag fick när jag läste tentan var att den var mycket större än jag trott, att det inte känns som att en så stor tenta motsvarar de 5 hp den ger. Men skitsamma, bara att läsa som en gud och sen skriva ****** :D

Puss&kram

Kurslitteratur och sjukgymnastik

Publicerad 2011-11-27 17:33:48 i Allmänt,

Sov riktigt länge idag sen fick jag ryck och började läsa kurslitteratur då bara anblicken av tentan gav mig ångest så jag bara ville lägga mig ner och dö. Har läst i flera timmar, det svider i ögonen faktiskt. Så tar en paus nu och tränar min stackars rygg, har gått igenom mina sjukgymnastikövningar och tänkte dansa lite zumba också. Provade det för några dagar sedan och det var riktigt kul ! Dansade en hel timme förra gången, tiden gick fort som bara den.

Visst ser vissa rörelser helt sjukt konstiga/roliga ut, eller nej, det ser jätteproffsigt ut på tvn, det är när jag, mitt stela åbäke ska härma som det ser roligt ut. Men kul är det och älskling får sig ett gott skratt ;P

Var hos sjukgymnasten i fredagsmorse, pratade en stund om huruvida jag tycker övningarna hjälper mig. Berättade att jag inte kommer igång med att träna gym, speciellt inte själv. Det är själva "ta sig dit första gången" som är det svåra. Jag är helt enkelt för feg för att gå till ett gym själv.

Fanns en tid, när jag bodde i lilla Arvika som jag brukade gå till gymet själv. Men det gymet låg i badhuset, samma hus som skolan hade gymnastik/bad vilket resulterade i att när man inte orkade bada(för det var svinkallt) så kunde man bara skylla på mens och då blev man skickad till gymet istället. Detta gjorde att jag vågade gå dit själv på fritiden för jag var så hemma där redan :) Men här, i Eskilstuna, finns det typ femhundratrettioelva gym som jag inte känner till alls.

Men min sjukgymnast var snäll och sa att han förstår att det inte är så lätt för en student att betala för ett gymkort och att han förstod det där med att inte våga. Därför får jag nu utnyttja vårdcentralens gym varje måndag och torsdag. Nu på fredag ska jag dit och få en genomgång av mitt program med sjukgymnasten. Det braiga med detta är att jag inte bara får en introduktion på hur jag ska träna på bästa sätt, det ingår även i frikortet vilket innebär att det inte kommer kosta mig någonting ! WHOOPEE ! :D

Imorgon är det måndag, en undervisningsledig sådan. Men ska befinna mig på vc klockan 11, är lagom nervös blöööh.

Puss



Julskinka

Publicerad 2011-11-26 21:58:14 i Allmänt,

Var på coop och handlade lite förut när vi såg billig julskinka som vi bara var tvungna att köpa. Var den färdigkokta varianten men vi köpte griljeringsingredienser (senap, ägg, socker, maizena). Tog bort nätet och torkade av den sen strödde jag på maizena så griljeringen skulle sitta bättre. Blandade ett ägg med en matsked socker och 4 matskedar senap som jag sen bredde på skinkan. Sen in i ugnen på 200 grader till den fick färg :) Luktar jul här hemma nu, väntar på att den ska svalna lite sen ska jag äta skinkmacka :D



Puss !

Wiihooooo

Publicerad 2011-11-24 20:30:35 i Allmänt,

Så är det helg igen, långhelg dessutom :) Var i skolan till tolv, hade föreläsningar och sen lite grupparbete innan jag traskade hemåt. Vilade en stund innan vi tog bilen till tunapark och uträttade lite ärenden, Nina har fyllt år och därför ska hon ha "kalas" imorgon kväll ! :)

Ska till sjukgymnasten imorgon och har tyvärr varit tokdålig på att träna som jag skulle de senaste tre veckorna, har tränat lite då och då men inte varje dag som det var sagt :S Så nu ikväll har jag paniktränat (i tron om att det ska ge jätteresultat till imorgon höhö) genom att gå en promenad och sen tränat igenom mina övningar som jag fått. Älskling har dessutom skaffat zumba till mig så tänkte ta en titt på det snart och dansa lite här hemma xD

Imorgon blir det upp tidigt, jag mitt jävla ägg påstod att jag var morgonpigg i alla fall enligt min egen definition men sjukgymnasten hade en helt egen definition på vad morgon är märkte jag. Så jag ska vara där kvart i nio imorgon bitti. (Ja det ÄR tidigt, speciellt när man är ledig)

Fick dessutom ett trevligt samtal för en stund sedan, människan som kollat på min lägenhet vill ha den och håller på att skriva kontrakt på den, som det ser ut nu ska hon ha den från första januari vilket innebär att jag slipper en del av uppsägningstiden. WIN ! Så nu lär jag sätta fart och flytta och städa, förråd ska hyras, det ska bestämmas vilka möbler vi ska ha och sånt där. wiiie nu ska det bli ordning och hemtrevligt här !

Nu blir det ZUMBA ;P

ha..ha..ha

Publicerad 2011-11-20 19:07:52 i Allmänt,

Älskling: Ge mig en cola det är jag värd efter allt jag har gjort idag!
Jag: Aha vad har du gjort idag mer än att..hmm duscha?
Älskling: Ja du ser och det är inte ens jul än !
Jag: ...

Mysa till det lite i höstmörkret

Publicerad 2011-11-20 19:00:54 i Allmänt,

Lyckades inte äta upp all rostbiff idag heller trots att vi är tre personer som hjälpts åt i två dagar nu, men jag tror att den håller en dag till. Kan ju alltid äta rostbiffsmörgås imorgon ^^

Eftersom det är söndag måste vi såklart ha någon form av efterrätt tyckte jag, så nu står kladdkakemuffins och gottar till sig i ugnen :) Så nu ska vi snart mysa ner oss i soffan, tända doftljus, äta kladdkaka och se på en skräckfilm som jag inte vet vad den heter. Var älskling som fixade den och när jag frågade vad den hette fick jag inget vettigt svar. Men det märks ;D

Puss !

Rostbiff och potatisgratäng

Publicerad 2011-11-20 14:26:03 i Allmänt,

Köpte en stektermometer för ett bra tag sen, fick ryck igår och fick för mig att köpa rostbiff. Det är ju så himla gott men jag har aldrig lagat det själv förut. Så jag kilade iväg till coop och köpte alla ingredienser. Fick lite chock när jag såg att enbart köttbiten kostade över 200 kronor men det fick det vara värt. Sen gjorde jag iordning köttet, gned in salt/peppar, sen bryna i smör och in i ugnen. Var lite dumt att börja med den här maten när man redan är lite hungrig för den tar en stund att göra eftersom köttet ska va inne i ugnen på 125 grader..

När köttet var klart efter, ja cirka 1,5 timmar? packade jag in det i aliminiumsfolie sen kokade jag upp potatisskivorna med grädde, mjölk, lök och vitlök i några minuter, sen in i formen och sedan in i ugnen cirka 25 min. Gjorde även en sallad med gurka, spetspaprika, fetaost. När potatisgratängen var klar var köttet redo att skäras upp och det blev sådär rosa som jag vill ha det :) Skyn som blev av köttet silade jag, tillsatte en halv köttbuljongtärning och en skvätt grädde. Blev en riktigt god gräddsås!

Eftersom köttbiten vägde 1,6 kilo blev det så klart kvar mycket efter vi ätit, så vi lär få äta rostbiff idag också, stackars oss liksom ^^

Skulle väl egentligen lagt till en bild med middagen på. Men tänkte inte på det igår när maten äntligen var klar och vi fick äta o.O

Så är det söndag igen, min favoritdag...

Tjoo

Publicerad 2011-11-19 14:13:04 i Allmänt,

Skulle visa lägenheten idag för ytterligare en person. Vi gjorde upp klockan 12 och jag traskade dit och väntade i 40 minuter på att den skulle dyka upp. Både ringde och smsade personen utan svar, tillslut gav jag upp och gick tillbaka till Ronnie. Tycker det var lite dålig stil, man kan väl höra av sig om man inte kan komma? Men men fick en halvtimmes promenad och vädret var fint så.

Rotade fram tvättstugenyckeln och bokade tvättid idag, är verkligen på tiden. Ligger fan kläder överallt och kläderna jag har på mig idag skriker åt mig att jag behöver tvätta. Ni vet dom där kläderna man har som man inte vill använda egentligen.

Pussåkram !

Visa lägenheten

Publicerad 2011-11-16 17:55:32 i Allmänt,

Städade lägenheten som ett svin förut tillochmed i lådor och skåp ifall den som skulle kolla på den ville se. Vid tre dök personen upp och kollade. Hon verkade nöjd och tyckte den var fin men kollade såklart inte i lådor och shit haha. Sa även att jag ska flytta snabbt så om jag har tur blir jag av med den innan uppsägningstiden. Tog ungefär fem minuter att visa den. Så där fick jag för min städning :P Är ytterligare en snubbe som vill titta på den men eftersom den första som kollade verkade vilja ha den så vet jag inte hur det blir med det. Får väl se om min hyresvärd ringer mig imorgon :)

Nu håller jag på att laga middag, kyckling i ugn med grädde och pasta till det :) Imorgon är det skola hela dagen, sen på kvällen ska vi tydligen iväg till michis... och spela bingolotto xD Haha när fan gjorde jag det sist liksom? Men det blir nog trevligt ! :)

Pussåkram !

Att sova

Publicerad 2011-11-16 12:08:51 i Allmänt,

Det är jag nog expert på när jag väl lyckas med det. Somnade nämligen runt klockan 18 igår då jag var dödstrött. Vaknade till vid 11 men somnade om efter att jag och älskling fixat lite nattmat. Sen sov jag till halv 12 idag. Är helt slut. Men ska nu slänga mig in i duschen och sen bege mig till lägenheten för städ och sen uppvisning.

Tycker inte om att visa upp MIN lägenhet för någon annan. Men snart är den ju inte min längre så. Känns både superbra och lite dåligt. Kommer sakna den lite tror jag.

Puss!

Brukardagen

Publicerad 2011-11-15 16:17:58 i Allmänt,

Kom precis hem från skolan. Slutade lite tidigare än beräknat vilket var rätt skönt, att springa runt i olika grupprum där luften tar slut allteftersom timmarna går är utmattande. Men jag är så glad över att jag orkade hela dagen :) Dagen idag har bestått av att olika organisationer presenterat sig och att vi sen fått möjlighet att ställa frågor som vi ska sammanställa och sen presentera inför klassen i ett seminarium. Blev en del intressanta diskussioner, riktigt roligt att fråga människor samma frågor och få så olika svar, att se de olika perspektiven.

Imorgon är jag ledig, eller rättare sagt jag har ingen undervisning i skolan. Ledig är jag egentligen inte för jag ska till min lägenhet och städa sen kommer en människa och ska kolla på den eftersom jag sagt upp den. :)

Nu ska jag och älskling laga middag !



Pussåkram

<3

Publicerad 2011-11-14 21:54:06 i Allmänt,

Har suttit och kämpat med en header i flera timmar, är inte nöjd än.
Men det här får duga för nu, är så himla trött på att sitta och fixa och trixa med det här nu så usch !
Men fick i alla fall med mig, älskling och mina bästa vänner Thomas och Esther på headern <3

Köttgryta och ris

Publicerad 2011-11-14 16:25:33 i Allmänt,

Gör ett nytt försök på köttgryta, den här gången använder vi oss dock av nötstrimlor istället för grytbitar. Var tokhungriga förra gången så resultatet blev köttgryta ala gummiboll då vi inte kokade tillräckligt. Men som sagt så gör jag nu ett nytt försök och grytan står nu och puttrar på spisen vilket den kommer få göra tills det är mört.

Efter vi käkat ska jag öppna paketen som mina böcker kom i, lite pinigt är det ,att jag inte ens öppnat och kollat på böckerna än. Men ja...






Hämtade älskling för en stund sedan. Det blev som vi trott, operation. Så nu blev han sjukskriven i två månader till. Stackars älskling..

2011-11-14

Publicerad 2011-11-14 14:52:31 i Allmänt,

Gick i skolan fram till tolv idag, föreläsningen var inte särskilt intressant tyvärr. När skoldagen var slut skuttade jag hem och lagade lunch tillsammans med älskling. Fick äta den lite snabbt då Ronnies mami ringde och behövde hjälp med att starta bilen :) Lämnade sen in mina prover på vc och sen skuttade Ronnie av vid sjukhuset, han har nämligen tid hos ortopeden idag. Kom tillbaka till parkeringen här utanför hos oss när jag upptäckte att Ronnie lyckats stoppa på sig låsnyckeln till bilen, kul. Så det var bara att vända och hämta den.
Nu sitter jag och väntar på att han ska ringa och vilja bli hämtad, ska bli spännande att höra vad ortopedens "dom" blir.

Ikväll måste jag i säng tidigt, för morgondagen är en lång dag. Skola 9:15 till 16:30. Eller som älskling uttryckte det "hur fan ska du orka det, du faller ju ihop efter några timmar". Ungefär så bra mår jag.

Söndagsmys

Publicerad 2011-11-13 21:47:44 i Allmänt,

Så börjar den här dagen närma sig sitt slut också. Var lata och käkade på donken idag. Usch vi som skulle börja laga mat här hemma istället, vad hände med det liksom? Sen drog vi till Ica maxi, var duktiga och pantade burkarna efter helgens party. Men glömde såklart lämna fram pantlappen, vad är det med dom där lapparna egentligen. Hur man än försöker så lyckas man alltid glömma bort dem lagom till man kommer fram till kassan. o.O

Köpte massa doftljus och gottis i form av vingummin och bridge blandning, ja jag tycker om det även om det är gubbgodis :) När vi kom hem gosade vi ner oss i soffan i en nystädad lägenhet, tände doftljus och kollade på två filmer. Hur mys som helst om man bortser från att filmerna sög.

Nu ska vi se ett avsnitt legend of the seeker sen blir det bums i säng, klockan 8 imorgon bitti ringer klockan och det är dags för en ny vecka med skola måndag, tisdag och torsdag om jag inte minns fel.

Puss & gonatt

Helgen

Publicerad 2011-11-13 12:22:21 i Allmänt,

Den här helgen har bestått av party vilket resulterat i att den gått tokfort. I fredags satt vi först här hemma sen drog vi över till grannen i porten bredvid som hade fest, kvällen slutade på royal. Var roligt men lite kaos då två personer bara försvann, men de hittades dagen efter som tur var :)

Igår hade jag egentligen inte tänkt dra ut, men dom planerna ändras rätt fort. Fick besök så då satt vi här hemma i några timmar och drack och hade hysteriskt roligt åt massa låtar. xD Den här kvällen slutade på timeout, inte världens roligaste ställe direkt. Vi försökte på grappa först, men när vi väl tagit oss in och knufflat oss fram till baren möttes vi av skylten "bara kontanter". Eftersom vi inte hade kontanter och inte pallade ta ut  för att sen knuffla oss tillbaka så drog vi som sagt till time. Var inte där så länge, slutade med att vi drog och köpte kebab sen tog vi en taxi hem.

Så helt plötsligt är det då söndag, min favoritdag.. NOT. Får se vad som händer idag, ska i alla fall ringa pappsen nu eftersom det är fars dag :)


Puss!

11/11-11

Publicerad 2011-11-11 17:16:01 i Allmänt,

ELVA ELVA ELVA !

Heldag i skolan idag. Började dagen vid 9:15 med en föreläsning om bemötande - socialt arbete, en berg och dalbana. Var en riktigt intressant föreläsning med många diskussioner om bland annat :

Vad kan man göra för att vara trygg i sitt arbete ?

Varför valde/väljer jag att bli socialarbetare? Viktig fråga som påverkar en i sitt arbete.

POLITIK OCH MAKT
- Socialt arbete är politik
- Socialarbetare har makt
- Social kontroll

VILKA ÄR UTSATTA?

VEM ÄGER PROBLEMET?

KOMMUNIKATION
- Avstånd eller närhet
- Beröring
- Vems lösning
- Om jag inte tror på det jag säger (dubbla budskap, oklara budskap, ofullständiga budskap, budskap med antydan)
- Säga fel sak (ex som praktikant)

VEM HAR FÖRDOMAR
De flesta har fler fördomar än de anar.
En av de vanligaste: "jag har inga fördomar"

Efter föreläsningen blev vi indelade i grupper. Nästa vecka är det nämligen en så kallad brukardag då olika organisationer kommer till skolan och presenterar sig. Idag skulle vi förbereda frågor till dem som sen ska sammanställas efter brukardagen. Sen ska vi ha seminarium om detta gruppvis inför klassen. Först var tanken att vi bara skulle presentera dem, men det blev missnöje i klassen då det kommer resultera i en enda lång upprepning. Så vi får istället välja ett tema vi går efter och presentera dem utifrån det. Känns som att det kommer ge mer och resultera i ett mycket mer intressant seminarium :)

Kom precis hem, skjutsade Gabbi till stationen och passade på att åka till bolaget och ica. Fyratiden är verkligen den värsta tiden att åka bil genom stan. Alla slutar jobba och trafiken är hemsk. Att ta mig från mig till tunapark och hem igen tog över 40 min. En resa som handlar om några få kilometer.. Men nu är jag i alla fall hemma, ska alldeles strax hoppa in i duschen. Ikväll blir det party ! :D

Trevlig helg !

Sleeping with ghosts

Publicerad 2011-11-10 23:04:35 i Allmänt,

Somnade mycket riktigt som en stock förut. Sov till runt halv åtta, då slog de oss att vi glömt bort tvättiden vi hade nu ikväll. Dumt, nu blir det till att rota långt in i garderoben imorgon. Ni vet dom kläderna som man av någon konstig anledning sparar på trots att man inte vill använda dem. Borde göra en rensning av garderoben och plocka undan allt som jag inte använder, utan att komma på massa ursäkter till att behålla kläderna. Har så himla mycket kläder egentligen som jag inte använder, kläder som någon annan skulle kunna ha glädje av. Både jag och Ronnie borde slänga ihop en säck och åka och lämna in, vet ju till och med vart man kan lämna in dem.

Pratade nyss med Gabbi, hon trodde att hon väckte mig. Låter fortfarande lite groggy nämligen :P Imorgon ska jag till skolan, heldag om jag inte minns fel. Även om jag saknar praktiken en del så är det rätt skönt att vara tillbaka i skolan, ha några dagars undervisning och några till hemläsning.

Frågan är bara hur jag ska kunna somna inatt, känner mig groggy men inte sovtrött. Men ska väl inte klaga, är ju bara en dag kvar innan helg och då får jag sova hur mycket jag vill. Blir kanske en sväng till märsta på söndag, har funderat på det i alla fall :)



Gastroskopi

Publicerad 2011-11-10 15:37:30 i Allmänt,

Så har man varit på gastroskopi. Var inte alls som jag förväntat mig. Fick prata med både en sjuksköterska och läkare innan de började, de upplyste mig om att det var en obehaglig undersökning och att jag skulle få okontrollerbara kväljningar som jag bara skulle låta komma upp. Fick panik men påbörjade undersökningen. Ju längre ner slangen kom desto mer panik fick jag, började gråta och de avbröt. Slutade med att de sövde ner mig för de kunde inte se något eftersom jag spände mig så mycket att magsäcken blev helt platt. Fick en spruta genom en slang i armen, började svida genom hela armen sen blev det helt svart. Vaknade upp av att en sjuksköterska skakade mig lite. Var totalt groggy. Efter en stund kunde vi lämna sjukhuset, tur att Ronnie följde med för jag var något ostadig på benen och får inte köra bil på ett dygn.

De kunde inte se något onormalt under undersökningen. Blev lättad över det, att det inte är något fel på magen. Men samtidigt börjar man ju fundera på vad det är som gör att jag har så fruktansvärt ont och att jag mår illa hela tiden. Man får nog dra slutsatsen att det sitter i huvudet. Att jag mår så dåligt psykiskt att det går ut över kroppen. Väntar på att kuratorn ska ringa mig. Så får jag hoppas att jag med hjälp av henne kan börja må bättre. Är så trött på att må så här. Men nu har jag i alla fall uteslutit en sak. Ett steg på vägen liksom.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på film, något säger mig att jag kommer somna rätt fort för får kisa med ögonen för att se vad jag skriver.

Puss

Black eyed

Publicerad 2011-11-09 20:34:07 i Allmänt,

Tiden bara sprang ifrån oss idag. Men vi hann med en del av det vi hade tänkt i alla fall. Först var vi iväg till fröslunda och hämtade Ronnies bok, passade samtidigt på att gå in på apoteket där och hämta min bricanyl. Var lite kö men precis när det var min tur öppnade en ny kassa, fick hjälp ända fram till betalningen, då får jag veta att det inte "finns någon kassa där" så jag fick vänta på att en kassa blev ledig så jag fick betala. Kändes som att det tog tre år innan jag fick betala, de bad om ursäkt för att jag fick vänta, varför öppna en kassa utan betalningsmöjlighet ? Fick tillslut betala och fyy vad dyr den var! Kostade nästan 160kr för den lilla. Efter det åkte vi till statoil, det var nämligen halva priset på spolarvätska så passade på att fylla upp. :)

Sen var det dags för storhandling, var duktiga att panta alla flaskor vi samlat på oss och givetvis blev pantmaskinen full... Sen när vi kom in i affären kom en kvinna fram till oss och hälsade jätteglatt. Stod helt still för både mig och Ronnie, hade nog varit kul att se våra ansiktsuttryck där :P Men när kvinnan fortsatte prata, med finsk brytning, så föll bitarna på plats. Det var två av Ronnies polares mamma. Usch sånt där är så pinsamt, när man vet att man borde veta vem det är men inte gör det. Samtidigt känns det så elakt att säga att man faktiskt inte vet vem man pratar med xD Sprang på Micky inne i affären också så vi skjutsade hem honom när vi handlat klart !

Glömde såklart att ta en stor vagn men tänkte (som vanligt) att det nog räcker med två små. Vilket resulterade i att vi nästan bar ihjäl oss ut till bilen sen. Men nu är både kylen och frysen nästan fulla och vi hittade betongkrok till tavlorna. Köpte även en ny blomma med massa små röda rosor till köksfönstret, blev jättefint :)

Tvättid fick vi imorgon så då ska gardinstänger och gardiner upp! Ska även till sjukhuset imorgon på gastroskopi.

Nu väntar jag på att vaniljvispglassen med daim som ligger i frysen ska bli klar, sen ska vi kolla på legend of the seeker :)
Puss !


Nostalgi

Publicerad 2011-11-09 12:50:51 i Allmänt,

Sov jättelänge idag, vaknade för ungefär en timme sedan. Älskling skuttade upp och gjorde kaffe åt mig <3 Om en stund ska vi åka iväg på äventyr, vi ska hem till min lägenhet och plocka ner lite tavlor, köpa tavelkrokar och gardinfästen och sen storhandla. Sen ska vi hem och pyssla i lägenheten, bestämma vart vi ska ha tavlorna och sådär. Ska även se om det finns någon tvättid så vi kan tvätta både våra kläder och gardiner. Nu ska det nämligen bli lite mysigt här !!

Sen så håller jag på att bli galen på ordet "hem". Blir så jobbigt när man har flera och helt omöjligt att förstå vart man befinner sig. Har konstaterat det förr och gör det igen, jag är ofta hemma, men inte på samma ställe. Ska faktiskt bli skönt när hem verkligen betyder hem, jag känner mig så splittrad när det är fler. 

Har älskat placebo länge, men haft en period då jag inte lyssnat så mycket på dem av någon anledning. Har börjat hittat tillbaka till låtarna, upptäcker gamla favoriter och låtar jag halvt glömt bort. Aaah dom är ju så himla bra :) Påminner mig om när jag var hemma hos Esther, när vi satt och pluggade hade vi oftast placebo på låg volym i bakgrunden. Oftast föredrar jag dem i orginal för det är oftast då de är som bäst. Men vissa av dem tycker jag blir riktigt bra i mix.

Delkurs 2 missbruk, ohälsa, rehabilitering

Publicerad 2011-11-08 18:36:37 i Allmänt,

Började en ny delkurs idag, den verkar jätteintressant :) Det enda jag irriterade mig på var att den manliga läraren inte var särskilt duktig på att få det att låta intressant även om det var det. Men har förhoppningar om att kursen kommer bli bra ändå. Mot slutet av föreläsningen ringde min mobil på hemligt nummer, blev helt nervös för jag trodde att det var ett helt annat samtal. Men det visade sig att det var min läkare som ringde, hon ville bara berätta att hon nu skickat remissen så jag kan gå till gastroskopin på torsdag. Sen ska jag även få tid för en spirometriundersökning.

Spirometrin går ut på att kolla lungornas kapacitet för att kolla om jag har astma vilket jag har misstankar om. Gastroskopiundersökningen går ut på att köra ner en slang genom halsen ner i magen med en kamera på, för att se om jag har magsår. Gastroskopin är jag lite nervös för, verkar inte särskilt trevligt. Men samtidigt är jag glad över att min läkare vill kolla upp allting för att jag ska kunna bli frisk, det är jag verkligen. Men börjar bli trött på att springa till vårdcentralen nu. Fast gastroskopin ska utföras på sjukhuset, älskling har lovat att följa med och hjälpa mig hitta då jag inte varit där förut.

Efter föreläsningens slut vid 12 gick jag och Gabbi till solariet i Nyfors. Var jätteskönt att sola, synd att det ska kosta så mycket bara. Gabbi hann precis med 13:15 bussen, sen kilade jag hem. Gjorde middag med älskling och sen dess har vi bara tagit det lugnt. Vi är totalt utslitna båda två, har misstankar om att det är förkylning i farten.

Imorgon är jag ledig, då ska vi storhandla. Det mesta börjar ta slut här hemma. Om älskling orkar ska vi även fixa krokar och sätta upp lite tavlor på väggarna så det blir lite mer hemtrevligt åt oss :)

Har sagt upp min lägenhet nu. ^^


Jag älskar dig <3

2011-11-07

Publicerad 2011-11-07 18:17:01 i Allmänt,

Var tillbaka på vc idag igen, aldrig varit med om en mer obehaglig undersökning. Inte för att läkaren inte var professionell, hon var hur duktig och snäll som helst. Det var helt enkelt bara en obehaglig grej, nog om det. Fick dessutom ta blodprov och kolla blodtryck. Sen fick jag en remiss till gastroskopimottagningen, ska dit på torsdag och få en slang nerkörd i magen med en kamera på. Låter inte särskilt trevligt. Det är bra att det försöker hjälpa mig så mycket som de gör, men jag börjar ärligt bli trött på att behöva springa till vc. Vill bara bli frisk nu, känner att jag deppar ihop.

Var iväg och käkade på Grodan med älskling förut sen mötte jag en Sanna (socionomprogrammet) som köpte en bok av mig. Inte fel med lite extra pengar :) Efter det drog vi till Tunapark och älskling köpte nya hörlurar till mig då han lånat dem och de var totalt glapp när jag fick tillbaka dem. Vet inte hur älskling lyckades riktigt ;)

Fick med en "hemläxa" från vårdcentralen som de så lustigt uttryckte det. Ska ta prover som sen ska lämnas in. Nu ska jag få ordning på min jävla mage. Fan vad äckliga prover det finns. USCH.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och äta godis som älskling köpt till mig. Du är underbar <3

Tagga

Publicerad 2011-11-05 13:00:08 i Allmänt,

Ska alldeles strax börja fixa iordning mig, fick nämligen för mig att jag ska ha lösnaglar ikväll, alltså måste jag vara helt klar med smink, kläder och hår när jag påbörjar det eländet. Eftersom det knappt går några bussar och tåg idag (förutom om man går med på att det tar 3 timmar att åka 4 mil) så får jag istället låna Ronnies bil till Västerås <3
Frågade Ronnie vart man svänger av för att komma till stationen, fick svaret "kör på feeling" så vi får väl se hur det går. :D

Var förresten sista gången jag gick förbi Kicks på Tunapark den här månaden. Iiih den affären är farlig för min plånbok, men nu har jag i alla fall lösnaglar, nagellack, mascara, puder och ögonfransborste. Fan vad dyrt smink är :O


Puss !

KLaaR

Publicerad 2011-11-03 20:25:50 i Allmänt,

Är äntligen klar med hemtentan. Suttit och läst igenom den och ändrat lite stavfel, lagt till sidnummer och gjort en referenslista. Vet inte om jag är helt nöjd men känner att jag kan inte sitta och göra om för mycket. Finns inte utrymme för det och nu får jag helt enkelt känna mig klar. Ska sitta en stund imorgon och läsa igenom innan jag lämnar in den, sen är det fan helg !

Imorgon ska jag ner på stan och hitta något att ha på mig, ska även inom bolaget ett sväng. Nu är det bestämt att jag ska till Västerås på lördag, ska ut med Gabbi och hennes polare. Känns som att det kommer bli superkul! :D

Mjöö

Publicerad 2011-11-03 15:49:31 i Allmänt,

Var på tunapark en sväng förut, skulle köpt likadana mjukisbyxor som älskling har men när vi väl var där hittade jag ett par andra som jag tyckte var ännu finare, mohahah så jag köpte dem istället. Kostade lite mer men det var dom värda :) Älskling köpte ett headset sen åkte vi till donken, köpte ceasarsallad ! Sen började klockan närma sig ett och det var dags att åka till sjukgymnasten. Var inte beredd på att jag skulle vara tvungen att vara nästan naken men det fick gå. Han kunde se att jag är stel i vissa muskler och överrörlig i vissa. Måste börja träna de musklerna som är stela för att få någon slags balans så muskelknutorna och spänningarna försvinner. Han kunde även se en skillnad i axlarna, att den ena är högre men han trodde det kunde bero på musklerna, att jag spänt mig så länge att det blivit så. Eller att jag har skolios, men det tror jag inte på. Var en mycket positivare bild av min kropp än vad någon kiropraktor någonsin sagt så jag blev lite glad faktiskt. Han ansåg till och med att jag skulle kunna träna bort smärtan nästan helt ! Så nu är det verkligen dags att fixa gymkort, det är slut på att leka tjockis nu. Fick fem olika övningar som jag ska träna varje dag, sen ska jag tillbaka om tre veckor och se om det gett något resultat. Känner mig mör, som att ett tåg har kört över mig men kändes faktiskt lite bättre när jag gick därifrån. Sen att det endast kostade 100 kr var ju inte heller helt fel. Kiropraktorn kostade 400kr och då gäller inte frikort. Nej jag tror det här kommer bli bra. Sjukgymnasten var verkligen en person som bryr sig, en person som såg mig som ingen gjort tidigare. Därför kommer det förhoppningsvis bli en förändring nu så att jag kan må bättre. Väntar på ett samtal nu bara.

Håller på med sista delen av tentan, har skrivit nästan en sida och nu har jag fastnat. Men jag SKA bli klar idag så jag kan sitta och läsa igenom och finslipa sen. Imorgon eftermiddag ska tentan postas sen är det helg !

Tredjenovembertvåtusenelva

Publicerad 2011-11-03 10:41:08 i Allmänt,

Sista dagen på praktiken i tisdags, trodde inte det skulle kännas så sorgligt som det gjorde. Kändes inte alls kul att gå hem när dagen var slut. Gjordes iordning avslutningsfika för mig och de i personalen som jag gått mest med samlades runt bordet med tända stearinljus och fika. Strax innan fikat var slut fick jag en present, en jättefin lila orkide :) Innan jag skulle gå hem blev det kramkalas och flera sa att jag måste komma dit och hälsa på. En i personalen jag pratat mycket med såg ut som att den skulle börja gråta, usch hejdå är inte min grej. Min tid på Eductus har varit utvecklande och fin, kommer sakna att åka dit <3


I tisdags morse ringde jag till sjukgymnasten och fick en tid nu idag vid 10. Hon som jag pratade med krånglade massor då hon "fått en ny dator". Tänkte inte så mycket på det men fick verkligen klart för mig idag att hon inte visste hur man bokade in tider. Kom nämligen dit nu vid kvart i tio och fick veta att jag inte hade någon tid bokat enligt datorerna. KUL ! Blev en aning frustrerad och berättade om det hon sagt om datorn. Så de kollade nya tider och nu ska jag dit vid 13 istället. Hoppas på bättre lycka då. Aja nu när jag lugnat mig så känns det väl okej. Fick lite extra motion sådär på morgonen och det är väl inte fel egentligen. Ringde Gabbi mitt i mitt frustrationsanfall utan att tänka på vad klockan var, tror jag väckte stackaren. Kul sätt att vakna på, av en arg stinis. Förlåt :P

Nu väntar jag på att älskling ska vakna så vi kan åka en sväng till tunapark. Blev nämligen så avundsjuk på mjukisbyxorna jag köpte till älskling att jag vill ha såna själv, bara hoppas på att de finns kvar :) Älskling ska köpa ett nytt headset då hans på något konstigt vis gått isönder. Undrar hur det gick till egentligen, en dag när han skulle ta på sig dom så bara ramlade de isär, intressant. Försökte bryta av headsetet på andra sidan på samma ställe men det var typ omöjligt.

Idag tänkte jag bli klar med pm tentan eller vad man ska kalla den. Det här är nog den flummigaste tentan jag någonsin skrivit. Men verkar som att många delar den åsikten om att tentan är flumm så de tär väl bara att köra på och skriva det jag tror de vill att man ska skriva. Imorgon ska den lämnas in innan klockan 18 på kvällen. Sen hur de tänkte när det satte inlämning på en fredagkväll är ju en annan fråga.

I helgen hoppas jag på att det blir leka i Västerås men det märks, tentan först sen planera in roligheter.

Puss&kram

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela