ForWhatIt´sWorth

Äntligen fixat skolmailen !

Publicerad 2011-02-28 16:05:13 i Allmänt,

Gick till skolan för en stund sen för att hämta Rapporten och Semuppgiften. Men jag hade för mig att det skulle vara öppet till 16.. Vilket det inte hade, tydligen så stänger de 14:30.. Så himla typiskt väl ! Men pratade iallafall med en i informationen så jag fixade klisterlappen till mdh kortet och fick numret till Helpdesk. Ringde dem för en stund sen och det gick jättesmidigt, var inte ens någon telefonkö utan kom fram direkt. Hon jag pratade med var jättetrevlig så det gick hur bra som helst (telefonskräck yeah). Så nu är skolmailen åter i min ägo och jag har bytt lösenord på både mailen, blackboard och studentportalen :)

Så lite har jag fått gjort idag iaf, det känns bra :)

Nu ska jag fixa något att äta sen ska jag försöka läsa kurslitteratur i åtminstone någon timme. Imorgon ska jag göra ett nytt försök med att hämta ut tentan och semuppgiften :P

Imorgon tänkte jag även försöka fixa till kompletteringen, undrar vad jag missat ? Hoppas verkligen att det bara är någon liten shit grej som går fort att fixa. Har redan tillräckligt mycket att göra så komplettering kändes inte jättekul just nu. Men men det är bara att ta tag i den så fort som möjligt så jag kan få min jäkla HP poäng!! :)

Nu mat sen dyka ner i böckerna !

Försovit mig och morgonutseende

Publicerad 2011-02-28 13:04:44 i Allmänt,

Vaknade för en stund sen, jag stängde av alarmet imorse, jag är så förvånad, nooot. Ska bara hoppa in i duschen ett varv sen ska jag ta ett ryck och plugga ! Visst är det underbart när man ser ut som ett jävla fanskap och massa personer i klassen går förbi mitt fönster ? Men jag tror inte att de såg mig för jag gömde mig xD Eller så såg de att jag gömde mig, med min otur så ^^ Aja jag får väl bjuda på den ! :D

Nej nu duschen sen j*vlar ska det läsas !!



Puss <3

Stjärna som är din

Publicerad 2011-02-27 22:46:54 i Allmänt,

Den här perioden i skolan är verkligen riktigt jobbig. Jag tycker att den här kursen är riktigt svår. Längtar verkligen till den är över. Inte för att den inte är intressant, det är den verkligen. Men jag har verkligen inte den energin som jag önskar att jag hade. Hade nog varit bättre om den här kursen varit senare. När solen kommit och man automatiskt blir mycket piggare.

Jag längtar till Maj för då kommer mycket roligt hända tror jag. Det är i allafall tänkt att jag ska åka och hälsa på Esther då, se hur hon bor i England. Som en liten semester, komma från Sverige ett par dagar. Ser verkligen fram mot det. :) <3

Imorgon ska jag gå till skolan och hämta tentan och antagligen få komplettering på seminarieuppgiften, gud vad roligt. Det märks verkligen att det här är en fortsättningskurs, helt plötsligt blev allt dödsseriöst. Tillomed seminarieuppgifterna ska in till urkund. Jag gillar inte urkund, de ger mig ångest :P

Har inte känt mig alls pigg de senaste dagarna, förkylning på gång tror jag. Jag har verkligen inte tid att vara sjuk ! Nej jag tänker inte bli det. Imorgon ska plugga hela dagen.

Jag är så glad att jag har dig vännen. Du förstår mig alltid. Du finns alltid där.
Jag önskar dig allt vackert, för du är det bästa som jag vet.

<3


270211 Söndag

Publicerad 2011-02-27 14:38:14 i Allmänt,

Världens gråaste väder ute. Känns verkligen att det är söndag idag. Sov på tok för länge så är jätteseg. Men ska snart fixa iordning lite kaffe och nåt att knapra på sen ska jag vara duktig och läsa kurslitteratur :) Så skönt att jag äntligen har alla böckerna !

Imorgon ska jag ringa helpdesk så jag kan få tillbaka min mail! Har varit så otroligt lat när det gäller det där. Men att sitta i telefonkö i 500 år har aldrig varit min grej så jag har skjutit upp det alldeles för länge. Jag fattar inte det där. Istället för att ta tag i problem och fixa dem så har man en tendens att skjuta upp dem och gå runt och va stressad över det, så himla dumt !

Måste hitta en present till min farmor också. Jag vet på ett ungefär vad jag ska köpa så det känns inte så stressigt faktiskt. Men man ska hitta det också så det skadar inte att hålla utkik. Men jag har 12 dagar på mig så det ska jag nog klara :)

Ska bli riktigt mysigt att åka hem. Farmor har beställt bord på Thon Hotell i Charlottenberg, så vi ska dit jag, farmor, syrran, jesper, pappa, kajsa, amanda, jejja, stefan och julia. Det ska tydligen vara riktigt bra mat där så det ser vi fram emot !





Pussåkram

wtf?

Publicerad 2011-02-26 20:54:48 i Allmänt,

Mer fail kväll än igår kan jag nog inte lyckas med. Eller den började bra, förfesten var riktigt rolig. Sen vet jag inte vad som hände. Blev helt borta. Riktigt läskigt faktiskt, fattar inte. Märkte att jag mådde skumt så drog hem. Det är typ det enda jag minns, att jag drog hem. Men vad som hände innan och vilka jag var med ? Hm.
Nä usch det var riktigt läskigt faktiskt. Tyckte nämligen inte att jag drack så mycket och jag hade käkat en ordentlig middag och allt.

Idag har jag inte gjort särskilt mycket. Var en sväng på Willys och handlade, var tvungen att komma ut från lägenheten så gick en promenad :)

Usch mår fortfarande hel skumt. BLÄ.

Nere på stan och shoppat

Publicerad 2011-02-25 16:13:32 i Allmänt,

Hann inte mer än gå utanför dörren förut sen kom två poliser och började prata med mig. Tydligen så ville de egentligen inte  prata med mig utan med min granne men grannen verkade inte vilja prata med dem. Eftersom jag inte kunde öppna den porten med min tagg fick jag släppa in dem i min port så de kunde smyga genom källaren och upp i andra porten, sneaky !
Jag ljuger om jag säger att jag inte är nyfiken för det är jag ! (:

Sen blev det ner på stan och shoppa lite ! Köpte ögonskuggspaletten på H&M och den hade verkligen alla färger som jag vill haa :D Köpte även en ansiktsmask och på Kicks köpte jag en ny concealer.
Köpte en flaska vin och lite öl on the systembolag!











Tänkte städa lite då min lägenhet ser ut som ett slagfält sen blir det göra sig iordning. Jag har ingen aning om vilka som kommer ikväll eller när förfesten börjar men jag vet iallafall att det blir och resten löser sig nog om ett tag!

Lalalalalalala :)

Vara ekonomisk eller inte

Publicerad 2011-02-25 13:30:13 i Allmänt,

Ska snart ner på stan en sväng. Min concealer är slut, eller nej, helt slut är den inte men jag mitt jävla smarthuvud glömde stänga burken efter mig så det som var kvar torkade >.<

Så tänkte sticka inom H&M och köpa en ny och dessutom kolla efter ny ögonskugga, såg en palett för ett tag sen som jag bara ville HA men självklart fattades pengarna då. Nu kan jag köpa den ! Om jag kommer ihåg vad den hette eller i vilken affär jag såg den ? Behöver jag svara :/ Men får hoppas jag hittar den eller något substitut som duger ikväll !

Ikväll är det nämligen utgång som gäller! :D

Sitter och funderar på vad jag är sugen på ikväll.. Vin kanske ? :) Önskar att tuna park hade legat närmre mig/att jag hade haft min bil här/ eller att någon kunde köra mig dit, för jag tycker inte om utbudet på bolaget som ligger nere på stan.. Meeeen nu är det inte så, så jag får nöja mig med vad som finns !

Funderar på om jag ska köpa något nytt att ha på mig ikväll, eller snarare så bråkar min "vill ha" sida med min ekonomiska sida. Får se vilken vilja som vinner. För min ekonomis skull så hoppas jag att ekonomisidan vinner. Den har redan halvt förlorat idag eftersom jag måste ha ögonskugga och concealer... och vin :P

Då borde man verkligen tänka STOPP nu har jag handlat tillräckligt. Men på nåt konstigt vis så brukar jag istället tänka "nu har jag ju redan handlat för mer än det var tänkt så nu kan jag lika gärna...." DUMT!

Den här såg riktigt trevlig ut faktiskt (:



Trevlig helg :)

You really are my ecstasy...

Publicerad 2011-02-24 18:10:48 i Allmänt,

Har sovit riktigt dåligt de senaste två dygnen. Jag känner att det börjar ta ut sin rätt. Skulle lätt kunna somna som en stock nu men försöker hålla mig vaken en stund till så jag inte vänder på dygnet.

Ibland är det skönt att bara vara. Ta en kopp kaffe, lyssna på musik, äta choklad, se en film... Ikväll har varit min "bara vara" kväll. Tagit det lugnt och lyckats koppla bort hjärnan en stund. Är sådär skönt sömnig och bara har det bra :)

Idag kom äntligen de två sista böckerna till den här delkursen, helt sjukt att det skulle ta nästan en hel månad(!) Så nu blir det att sträckläsa, gud vad roligt. Men brist på att göra har jag då inte och det är bra tror jag.

Imorgon blir det utgång om jag fattat det hela rätt, den 25 och allt, peengar! :D Blivit en hel del ut den senaste tiden när jag tänker efter, men det är najs. :)




...my real life fantasy.

Sömnbrist

Publicerad 2011-02-23 16:25:01 i Allmänt,

Kunde verkligen inte somna inatt, det gick inte. Försökte i flera timmar men låg bara och vred mig och allt var bara fel. Tillslut gav jag upp och satte mig vid datorn ett tag innan jag försökte igen. Så tror jag fick två timmars sömn inatt.
Kom hem från skolan för ett tag sen, måste jag ens nämna att jag är trött? Har gått runt som en zombie hela dagen. Sen att det dessutom var nåt fel på ventilationen i klassrummet gjorde inte saken bättre. Det var så kvavt att man höll på att dö. :/
Jag orkar inte slappna av, det händer så mycket på samma gång att min hjärna går på högvarv, mer än vanligt alltså.

Ska vila ett par timmar sen ska jag till Carro och försöka vara duktig och börja på seminarieuppgiften.


Vad skulle man göra om inte kaffe fanns ? <3

Sommarjobba hemma i Värmland i år också

Publicerad 2011-02-22 13:45:41 i Allmänt,

Pratade precis med chefen, var lite nervös om jag fortfarande har sommarjobbet kvar eller inte eftersom jag inte hört av mig sen i somras. Men hon blev glad när jag ringde och skrev upp mig direkt !:D

"bra att du ringde, jag vill ha så många gamla som möjligt" Haha jag har jobbat där så många år att jag tillhör dem gamla :) Iofs var jag med nästan från start, centret hade inte varit öppet jättelänge när jag började jobba där. Känns riktigt bra att sommarjobbet redan är fixat och att jag kommer bo hemma i Värmland hela sommaren. Jag längtar ! Umgås med massa gamla vänner, bo hos farmor och bara ha det braa <3

Böckerna !?

Publicerad 2011-02-21 14:05:31 i Allmänt,

Jag vill verkligen plugga idag, hade varit den perfekta pluggdagen. Jag har ingen disk, lägenheten är ok städad och sista tvätten åker snart in i maskinen. Sen skulle man kunnat sitta och läsa hela dagen. Men gissa vad ? Jo böckerna som jag beställde skickas från ett litet förlag så det kan "ta lite extra tid" innan jag får dem. Jag beställde böckerna den 27? Januari. LITE EXTRA TID !? Jag börjar få panik, måste sitta och sträckläsa när jag får dem, vilket känns sådär kul eftersom det är socialtjänstlagar och förvaltningsrätt det handlar om. Inte direkt sträckläsningsvänliga böcker :(

Pratade med Syrran och pappa för några dagar sen. Min underbara farmor fyller 70 år den 13 Mars. Egentligen har jag inte alls råd att åka hem, eller tid. Men det skiter jag i ! Beställde biljetten dit igår, har inte bestämt mig för vilken dag jag vill åka hem.. Beror lite på hur långt jag hinner med seminarieuppgiften innan jag åker hem.
Hem till underbara Värmland, till min underbara farmor. Måste bara hitta en present som är värdig. Men det är fan svårt <3

Pussåkram / Stina

Klassfest på vakteln

Publicerad 2011-02-20 19:26:46 i Allmänt,

Det är så konstigt, där satt jag halva dagen och tänkte det är lugnt jag har gott om tid att göra mig iordning. Sen helt plötsligt tar lugnet slut och det blir BRÅTTOM. Det blir ALLTID så, fattar inte att jag aldrig lär mig :P

Men iaf efter panikstress alá fixa klart tvätt och göra mig iordning så mötte jag Sandra i porten vid Amelié, visade sig att hon bor ca 2 min promenad från mig, alltså väldigt nära. Först när vi kom dit var det bara Jag, Sandra, Amelié och Joakim. Efter en stund kom även Jessica, Marika, Romi, Malin, Shamim, Ebba och David (hoppas jag inte glömde någon nu) ^^

Satt och förfestade och hade trevligt fram till strax innan nio då vi gick till Vakteln. Där var det fullt med folk, riktigt skoj !

Så Stina drack, pratade, drack, skrattade och drack lite till. Sen började folk dra iväg åt olika håll, en del hem, en del till krogen. Vi andra som var kvar på vakteln bestämde oss för att efterfesta hos Amelié. Men när vi var på väg till henne kände jag att jag fan inte pallade mer, mådde sådär. ^^

Så jag gick hem och drack några liter vatten och däckade på sängen.. Vaknade vid 16 idag, eller det var först då jag orkade öppna ögonen. Jisses vad tung i huvudet jag har varit idag. Men det var det värt ! :)

Var på Ica för en stund sen och köpte godis och dricka, nu blir det slappa med film hela kvällen !

Pussåkram !

Jag skulle inte dricka den här helgen MEEEEEN !

Publicerad 2011-02-19 15:23:01 i Allmänt,

Jag hade inte tänkt dricka den här helgen. MEEEEEEEEN det ska jag iaf :D
Ikväll blir det klassfest !! Ska snart börja göra mig iordning sen när Sandra ringer/smsar ska vi till Amelié innan vi ska till vakteln där klassfesten hålls :)

Puss  <3

Att vara normal

Publicerad 2011-02-18 17:59:38 i Allmänt,

Hur många gånger har man inte hört "var inte orolig, det är normalt att tänka/göra/känna så". Måhända att det är så, att det är hur normalt som helst. Att jag fungerar precis som alla andra normala människor. Normal normal normal.

Ibland känns det som att livet i vissa skeden skulle vara så extremt mycket lättare om man inte var normal. Om man kunde få slippa tänka/känna och göra normala saker.

Tänk om man var lite galen istället, för vad jag har förstått så förstår inte galna människor att det är galna ? Fett skönt att bara vara helt crazy och inte bry sig, att slippa känna. Att bara köra på sitt eget race och bara leva.

Men nej, nu råkade man bli normal.
Jag orkar inte vara normal, det är fan jobbigt.

Det eviga kriget

Publicerad 2011-02-14 17:39:25 i Allmänt,

Det eviga kriget mellan människors olika åsikter är på topp idag. Fattar inte varför alla strävar efter att få RÄTT hela tiden. Ibland finns det inget rätt och fel. Varför kan man inte bara komma överens om att man tycker olika ?
Olika saker spelar in på varför människor tycker som de gör.

Naturligtvis är det ganska logiskt, att de som har massa människor runt sig hela tiden, gillar högtider och andra dagar då det är tänkt att man ska umgås med dem man tycker om.

Men för de som inte har någon, känns sådana dagar helt fruktansvärda. Ensamheten gnager och om man inte redan hade ångest så har man det sådana dagar.

Jag gillar inte högtider, och det finns en anledning till det. Jag tycker högtider är fruktansvärt jobbiga.

Men ja, det kanske ändras någon dag. Den dagen som de som gillar tex alla hjärtans dag blir ensamma, då kan jag lova att de inte heller uppskattar den på det sättet de gör idag.

Jag respekterar de som gillar högtider, varför kan ni inte respektera mig ?

Frågor

Publicerad 2011-02-10 22:36:38 i Allmänt,

Ibland blir det bara för mycket på en och samma gång. Jag orkar inte med mer krångel, inte allt på samma gång. Jag fattar ingenting. Jag känner bara för att lägga mig ner och ge upp och börja gråta just nu. Så himla många frågetecken som skulle behöva rätas ut, men man ska ha ork till det. JAG ORKAR INTE.

Torsdag 100211

Publicerad 2011-02-10 18:05:44 i Allmänt,

Shit tiden går fort ibland. Hade första seminariet i juridik kursen idag. Stå att prata inför helklass är inte riktigt min grej.. Fast det var skönt att det var i grupp så man slapp stå själv där framme ^^
Kändes riktigt skönt när min grupp pratat och man var klar och bara kunde sitta och lyssna :) Fick dessutom sluta tidigare idag.

Har varit hemma i några timmar.. Har försökt börja ett mer hälsosamt liv genom att dricka vatten och äta frukt och så. Har varit så himla dålig på att dricka vatten, i skolan blir det bara att man häller i sig kopp efter kopp med kaffe, sen klagar man på huvudvärk. Märker att jag redan är piggare av att kompensera allt kaffe med vatten.

Först kändes det så himla skönt att seminariet är över. Som att det nästan var helg liksom, att man kunde andas ut. Men här får vi fan inte andas ut. Redan imorgon är det introduktion inför nästa seminarieuppgift, känns lite tufft. Men men det är bara att bita ihop.

Om ca 30 minuter ska jag ner på stan och fika med Carro :) Bara man inte avlider i snöovädret ute på vägen dit.. Tycker att det räcker nu, jag har fått nog med snö, vår tack!


Pussåkram

Måndag 070211

Publicerad 2011-02-07 14:48:22 i Allmänt,

Så var helgen förbi, känns både bra och dåligt. Vissa grejer med den här helgen blev bara så totalt kaos så usch. Men helgen var inte bara usch iallafall !
Var ute med Elin i lördags och stötte på Jimmy på krogen, så har varit med honom sen dess, kom hem imorse. Har bara myst med pizza och film och tagit det lugnt <3

Sitter och försöker bli klok på den individuella uppgiften till seminariet. Har skrivit snart 1,5 sidor men kan inte påstå att jag tycker att det är det bästa jag skrivit.. Jag fattar inte riktigt hur de vill att man ska skriva, trodde jag fattade men icke. Aja bara hoppas att det duger annars får jag väl göra om då. Orkar verkligen inte bry mig om någonting för tillfället.

Känner mig helt avstängd.. tror jag behöver det just nu. Det blir bara för mycket med allt ibland och då behöver man stänga av lite för att kunna ta ett par djupa andetag för att sen orka med allt och alla igen.



Jag tycker att vissa borde försöka engagera sig mer i sina egna liv och typ låta mitt vara bara.

Det sociala arbetets juridik

Publicerad 2011-02-04 13:39:11 i Allmänt,

Den här kursen krävs det verkligen att man hänger med och läser all kurslitteratur. Så därför var jag så jävla duktig med att inte betälla kurslitteraturen i tid vilket har resulterat i att jag endast har fått några av böckerna hittills, givetvis kom bara en av de böckerna jag verkligen behöver just NU först. De andra väntar jag fortfarande på. Så jag ligger redan efter med att läsa...

Men har iaf läst ut den boken jag har fått och nu sitter jag och försöker analysera svaren på intervjufrågorna från intervjun jag hade med min handledare i måndags. Man får skriva max två sidor och jag har redan fått ihop en sida med enbart hans svar så det känns rätt lugnt. Nu måste jag bara analysera svaren och få in referenser från kurslitteraturen. Men trots att juridik är riktigt svårt så är det samtidigt himla intressant så det är kul att läsa böckerna. Gillade verkligen boken Sekretess som är skriven av Lars Clevesköld och Anders Thunved :) Bara hoppas att åtminstone någon utav de andra böckerna är lika intressanta!

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela