ForWhatIt´sWorth

Tentaplugg med Carro

Publicerad 2011-03-31 16:13:34 i Allmänt,

Har tentapluggat i ett par timmar med Carro hemma hos mig idag, gått igenom olika fallbeskrivningar och diskuterat olika insatser och vilka lagparagrafer man kan ta stöd av.. Nu börjar det kännas som att det inte finns så mycket mer jag kan göra än att hoppas på att jag pluggat tillräckligt för att få godkänt..

Ska läsa lite till i böckerna senare ikväll, men det blir tidigt kvällen eftersom jag ska vara i skolan vid 8 imorgon bitti och vara såpass pigg att jag orkar skriva tenta mellan 8:30- 13:30...

Väntar på att tvätten ska bli klar sen ska jag och Carro ta en promenad ! :)

Lycka till imorgon klassisar !!


Puss <3


Längtar till helgen trots tentan !

Publicerad 2011-03-30 19:35:45 i Allmänt,

Börjar bli ganska trött på att plugga nu.. Speciellt när det är så fint väder som det varit idag. Men unnade mig själv en promenad i solen förut :)

Har varit ganska duktig tycker jag, har läst det mesta i handläggning och dokumentation och mitt mål är att läsa ut den idag. Imorgon kommer Carro hit och då ska vi gå igenom fallbeskrivningarna tillsammans :)

Sen är det fredag, och då gäller det. Upp tiiidigt, ha leget med sig, sen skriva allt man kan!

Efter tentan kommer som sagt min älsklingsesther hit och stannar till på lördag <3

Om det inte var nog med trevligheter att berätta så har jag även blivit bjuden till min älskade storasyster i Skinnsberg på Skogsmästarskolans vårfest på lördag :D

åååh den här helgen kommer bli så himla KING ! :D <3


Tentaplugg...

Publicerad 2011-03-29 21:23:39 i Allmänt,

Har suttit och pluggat hela dagen idag, Gabbi kom hit strax efter 10 idag. Har pluggat, pratat, druckit te och ätit choklad, tentapluggsmyyyys <3

Ska läsa en stund till innan det blir sängen, sen upp tidigt imorgon och fortsätta, det drar ihop sig till salstenta. På fredag gäller det ! Så mitt liv kommer vara ganska trisst fram till dess, sitta hemma med näsan i böckerna..

Men på fredag blir jag fri, och då kommer min underbara älskling Esther hit <3

~Om vi blundar~

Publicerad 2011-03-28 23:34:24 i Allmänt,

Du är mitt myggbett om sommaren
Du är såret i min mun
Jag vill inte ha dig där
Men jag kan inte sluta tänka på dig

Och om vi blundar, om vi håller
Om vi håller så hårt som vi kan
Så kanske allt det svåra, allt det
Svarta, allt det där som höll oss isär
Plötsligt håller oss ihop

Vi är som katten och råttan
Omöjliga ihop
Men alla tårar och bråk till trots
Utan dig känns allt märkligt grått

Och om vi blundar, om vi håller
Om vi håller så hårt som vi kan
Så kanske allt det svåra, allt det
Svarta, allt det där som höll oss isär
Plötsligt håller oss ihop

Impulsivitet !

Publicerad 2011-03-28 20:48:23 i Allmänt,

Blev impuls gå ut i helgen med massa folk som jag inte känner :P Men det är alltid trevligt att träffa nytt folk :D

I fredags började Ebba skriva på facebookchatten, blev jätteförvånad men när hon frågade om jag ville haka på och festa så slängde jag mig med utan att tveka ! blev "hemma" fest, klockan sprang ifrån oss och plötsligt närmade den sig 12, kändes inte värt att dra på krogen då. Men i lördags blev det krogen, då var dock inte Ebba med men slängde mig med en som jag träffade på festen på fredan :) Först blev det förfest med massa trevligt folk, sen Harrys. Var massa folk ute och det var jättekul, men har inte groggat på vääldigt länge så det blev rätt tidigt hem från krogen xD  Så särskilt mycket plugg blev det ju inte i helgen nej :S

Var och handlade förut så jag ska orka plugga massor ikväll, för när man pluggar inför tenta får man vara hur onyttig man vill ! ;)
Sitter och läser i handläggning och dokumentation och måste säga att jag älskar den ! Så himla lättläst :)

Fick även besked idag att jag klarade seminarieuppgift 2 så det känns braa, har nu 96Hp och efter salstentan på fredag har jag gått halva utbildningen. Har gått helt sjukt fort !

Nej nu blir det läsa i några timmar till !


Puss ! <3

Promenad, fika och varma "smackor"

Publicerad 2011-03-24 20:15:13 i Allmänt,

Har varit en riktigt mysig kväll med Carro och Elin, först tog vi en promenad på nästan en timme, sen gick vi och fikade och pratade i nån timme, kom precis hem. Gick en sväng inom ica samtidigt som jag pratade med farmor i mobilen, försökte förklara för henne vad jag skulle äta. Jag kunde inte bestämma mig om jag skulle säga varma mackor eller smörgåsar och då förvrängde min hjärna det och då blev det smackor ^^

Så nu blir det varma smackor och läsa kurslitteratur resten av kvällen !

Puss ! :)

<3

Publicerad 2011-03-24 16:49:00 i Allmänt,

Jag finns för att göra dig glad.
Tänk om allt i hela världen gjorde dig glad.
Då skulle jag inte va speciell / Esther



Vet du hur mkt jag älskar dig vännen ?

LSS och Socialförsäkringsbalken

Publicerad 2011-03-24 16:07:09 i Allmänt,

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialförsäkringsbalken, var vad min förmiddag bestod av. Men det var faktiskt rätt intressant :) Gillade föreläsaren så !
Slutade skolan vid 12, gled in på pressbyrån på vägen hem och köpte en färdig macka jätteoekonomisktjagveeet men iaf. Sen har jag bara vilat och tittat på tv.. Vet inte varför men är helt jävla slut, som att jag inte sovit ordentligt på veckor.

Drack en energidryck nyss i hopp om att bli pigg, vilket resluterade i att jag känner mig pigg och trött på samma gång, hur nu det går ihop. Om en stund ska jag, Carro och Elin gå en promenad är det tänkt, då piggnar jag förhoppningsvis till lite så jag orkar plugga en stund ikväll :)

Nej om man skulle ta en snabbdusch innan promenaden, så kanske jag har ännu större chans att piggna till !


Ciao !

Storstädning och tentaplugg...

Publicerad 2011-03-22 17:54:23 i Allmänt,

... låter riktigt jäva kul va ? :)

Tog en rejäl sovmorgon idag. Sen traskade jag iväg till Willys vilket gav både en promenad och mycket mat för pengarna! Kom hem och satte igång och storstädade, dammsög och skurade varenda liten vrå av lägenheten så nu kan sola lysa hur mycket den vill ! Solen har ju en tendens att avslöja om det är dammigt.

Nu har jag lagt fram all kurslitteratur, block, överstrykningspennor, bläckpennor, tuggummi, dricka. Nu ska jag tentaplugga resten av dagen/kvällen !

Salstenta

Publicerad 2011-03-21 20:09:28 i Allmänt,

Händer massa saker just nu. Massa förvirrande saker. Jag funderar på att skita i att lägga någon som helst energi på det just nu, och koncentrera mig på att tentaplugga istället. Har ju salstenta den 1 April..

Om jag fattat det rätt så kommer jag få besök av min älsklings Esther efter att jag skrivit tentan. <3 Så jag både längtar och inte längtar till det datumet :)

Imorgon ska jag ta mig själv i kragen, tentapluggshandla så jag klarar av tentaplugget.. Sen kommer mitt liv bestå av PLUGG fram till den 1 April !

I min egna lilla bubbla

Publicerad 2011-03-19 15:51:51 i Allmänt,

Önskar att locken i öronen kunde släppa snart.. Är en så obehaglig känsla, som att man går runt i sin egen lilla bubbla. Knaprar ipren och bara tar det lugnt. Men tror att senaste veckans icke ordentliga sovande nog gjorde sitt. Sov som en gud inatt och känner mig faktiskt redan lite piggare :)

Världens finaste väder ute, när jag vaknade låg snön som ett täcke på marken, men nu har den redan börjat smälta bort, hejja solen !

Ikväll blir det film och eventuellt sushi ! Ska bli riktigt nice faktiskt ^^

Pussåkram

Förkylning och snö

Publicerad 2011-03-18 13:45:04 i Allmänt,

Sitter hemma med världens huvudvärk, lock i öronen och täppt näsa. Så jag bestämde mig för att stanna hemma från skolan idag. Hade lite dåligt samvete över det men samtidigt, vad har jag i skolan att göra när jag mår dåligt ?

Det har tydligen bestämt sig för att bli vinter igen märkte jag när jag drog upp persiennerna. Jag trodde verkligen att våren var på väg nu så jag kan inte påstå att jag blev glad när jag såg snön utanför fönstret. Men jag tror de flesta delar den åsikten nu. Förhoppningsvis smälter den bort fort !





Jag vill se sånt här !!!!

160311/170311

Publicerad 2011-03-17 00:54:20 i Allmänt,

Hade världens mysigaste helg hemma. Var riktigt tråkigt att åka tillbaka till Etuna igen.

I fredags åkte jag hem till challa, lämnade mina saker, käkade middag med farmor, sen åkte jag in till Arvika och först blev det förfest hemma hos Pernilla <3 Efter det blev det några varv med bil, sen krogen :) Var en riktigt trevlig kväll och alldeles lagom med dricka.

På lördan firade vi farmor, först på thon hotell med god mat, sen tårta och kaffe hemma hos farmor. Sen blev det lite alkohol igen ^^
När vi firat klart och alla andra åkte hem satt jag, farmor, syrran och jesper kvar och kollade på filmer jag, syrran och felicia spelade in när vi var yngre, skrattade så vi höll på att dö :)

Fick även tre kuvert med pengar i av farmor från de tre jularna när vi var små som vi inte träffade henne <3
Tror vi satt uppe och pratade till klockan var 2 på natten, riktigt mysigt var det :)

På söndagen gick vi på centret i några timmar, sen fick vi tacos hemma hos pappa!

Åkte hem i måndags och då blev det plugga.. Lämnade in sem uppgiften igår och idag hade vi redovisning. Är alltid jättenervös inför att prata, men när man väl är där, efter att man pratat klart, så inser man att det inte var så farligt som man trodde.

Efter skolan blev det en promenad till Tuna Park med Carro ! Var faktiskt inte så långt att gå som jag trodde, tog bara 30 min att gå dit. Hittade ett par vårskor (såna där tygskor från H&M) passade min ekonomi bra ^^ Hittade även ett par örhängen som jag blev blixtförälskad i <3
Tog även en fika innan vi gick hem, men fråga mig inte vad de gjort med kaffet, för det smakade rävgift. :S

Bestämde mig för att gå hem för att kunna komma i säng tidigt ikväll, och det gick ju så jävla bra >.<

Men men nu får jag försöka sova, skola 9:15 imorgon !

Puss :)


Hem

Publicerad 2011-03-10 20:19:14 i Allmänt,

Har tvättat hela kvällen, så nu är det bara att välja vad jag ska ha med mig i helgen.. bara ja.. Måste komma på något som jag kan ha på mig på lördag när vi ska äta på Thon. Är inte jättepepp på att prova mig igenom garderoben ikväll, men måste det, måste ju ha nåt fint när vi ska fira farmor <3

Idag har varit en riktigt dålig dag. Kan inte sätta fingret på det, men skum har den varit, usch.

Men imorgon är det då äntligen fredag och jag ska åka hem till värmland :D Träffa massa folk och bara ha det myyys <3

Stina fixar

Publicerad 2011-03-08 18:00:05 i Allmänt,

Kunde inte somna inatt.. Vilket resulterade att när jag väl somnade någon gång imorse så vaknade jag inte förränn 15:00.. Bra där. Min hjärna var helt död när jag vaknade.. försökte skriva med Carro på facebook men jag fattade knappt vad hon skrev, lite läskigt faktiskt..

Men har iallafall försökt fixa lite saker idag.. Lyckades fatta hur man fyllde på pengar på mdh kortet och gick iväg till skolan för att se om jag kunde skriva ut nu. Lyckades logga in på datorn trycka på skriva ut, men sen när jag kom till skrivaren var det såklart slut på papper, stod en kille som försökte komma på vart man kunde hitta mer papper, men han pratade engelska och min hjärna ville inte komma ihåg engelska idag så jag tror inte jag lyckades hjälpa honom så mycket nej. Gick iaf ner till skrivarna där nere istället. Men fattade inte alls hur man loggade in och stod där som ett frågetecken like "duuuuh?".
Frågade tjejen som stod där hur man skulle göra, och gissa vad? Hon pratade också bara engelska xD Men hon lyckades iallafall hjälpa mig skriva ut, det fungerade ! :D

Så nu slipper jag gå till stadsbibblan så fort jag måste skriva ut något, är ju ganska stor skillnad i pris.. Att skriva ut tex tentor på bibblan är DYRT.

Så nu har jag skrivit ut Jo beslutet jag valt, tycker det är mycket lättare att plugga när man har papprena i handen liksom, än att sitta och läsa direkt på datorn. Så nu ska jag plugga in beslutet så jag kan börja skriva seminarie 2.

Måste bli klar typ NU eftersom jag åker hem till helgen och inte kommer ha tid att skriva något då.
På fredag åker jag hem tidigt på morgonen, kommer fram runt 1 och ska först hem till farmor med mina grejer, eventuellt äta våfflor, sen ska jag tillbaka till stan (Arvika alltså) och möta Melinda och ta en fika med henne. Efter det ska jag till Pernilla sen blir det förfest, åka bil, sen krogen :)

På lördag ska vi fira Farmor, hon fyller 70 på söndag :) Vi ska äta mat på Thon hotel och bara ha det myys. Har lyckats hitta en födelsedagspresent så jag är grymt nöjd över så det känns bra :D Efter Thon hotel blir det hem för att äta tårta och sånt. Om jag förstod det rätt så var pappa sugen på att ta någon öl också så det blir det nog :)

På söndag ska jag bara mysa hemma hos farmor tillsammans med syrran och Jesper. På måndagmorgon blir det tillbaka till Etuna igen. Lyckades hitta en biljett som var riktigt äckligt billig vilket jag inte klagar på :) Kändes lika bra att åka hem tidigt för då vänder man ju rätt dygnet och får hela dagen med sig så man kan plugga. Tågplugg blir ! :)

Nu mat, sen plugga JO hela kvällen !

Puss



Besök från Göteborg och slagsmål

Publicerad 2011-03-06 15:54:32 i Allmänt,

Thomas kom på besök igår, käkade pizza, spelade kort(jag ägde) och drack öl, var riktigt trevligt. Sen drog vi till Harrys och mötte massa folk. Inne på Harrys snackade vi med olika folk och det blev att vi skildes åt där inne. När klockan närmade sig två försökte jag leta upp honom. Hittade honom tillslut, helt borta och det visade sig att han hade fått stryk.

Det var någon kille som hade kommit fram och börjat gräla av någon anledning och blev väldigt närgången så Thomas knuffade undan honom och sa att det räckte. Då small det. Thomas fick flera slag i bakhuvudet. Kvällen som varit så himla trevlig blev plötsligt inte alls trevlig. Vakterna snackade lite med oss men sen lastade de allt ansvar på mig att få hem honom vilket inte var kul då det inte är så himla lätt för mig att bära en halvt avsvimmad kille hem..

Tog oss iaf ut från Harrys sen föll han ihop på marken och var helt okontaktbar.. Efter en stund lyckades vi ta oss till Subway och han låg över ett bord och typ sov. Polisen kom fram till oss och frågade hur det var med honom. Jag sa att han hade fått stryk men att jag inte riktigt visste vad som hänt (jag var ju inte med när det hände) och att jag knappt fick kontakt med honom. Jaha okej sa polisen, sen gick han bara. Tack för hjälpen liksom..

När subway stängde lyckades jag väcka honom och vi började "gå" hem. Det tog alltså över en timme innan vi lyckades ta oss hem och han däckade på min soffa. Var inte alls kul eftersom jag inte visste hur hårda slag han fått. Tog ett bra jävla tag innan jag lyckades somna inatt..

Men idag verkade han må bättre. Hade en grotesk huvudvärk men mådde annars bra. Tror alkoholen gjorde sitt igår också.. Han åkte hem nu idag vid tre. Är fortfarande helt förvirrad över det som hände. Jävla folk till att slåss alltså..

Kul att åka och hälsa på någon och gå ut på krogen och få stryk liksom..

Vilken jävla helg det blev ! Men det var både trevliga och inte trevliga inslag den här helgen. : )

Nä om man skulle försöka plugga lite och tänka på annat !

Puss :)



I en students kylskåp (:

Mycke å hinne me meeeen ja giller´t

Publicerad 2011-03-05 13:38:45 i Allmänt,

Gjorde klart kompletteringen sent igårkväll, var sjukt jävla trött men tvingade mig själv och jag är lite stolt över mig ! Somnade som en stock vid 22 igår och vaknade vid 11 idag.

Idag har jag städat, diskat, tvätten är i tvättmaskinen, jag måste hinna till bolaget innan tre och jag kom precis ut ur duschen och måste gå loss med hårtorken samtidigt som jag måste ner i tvättstugan och få in den ena tvätten i torktumlarn och den andra i tvättmaskinen.

Ja.. behöver jag säga något mer än att det är mycket att hinna med innan Thomas står och väntar på mig vid stationen ? :)

Men jag tror det kommer bli en helt awesome helg :D


Puss !

The Stuff

Publicerad 2011-03-02 16:24:00 i Allmänt,

Tänkte säga att jag var duktig och gick upp tidigare idag än jag brukar, men riktigt så var det inte, jag blev nämligen väckt av telefonen. Men men upp tidigare kom jag och idag har jag pluggat lite, dammsugit, diskat och skurat lägenheten :)

Nu blir det nog snart en promenad, känner att jag behöver komma ut lite och tänkte passa på innan mörkret tar över igen !

Chokladbollar och film <3

Publicerad 2011-03-01 21:56:03 i Allmänt,

Har pluggat några timmar idag, så jag tror att jag snart är klar med kompletteringen. Fast egentligen har jag ingen aning om vad de vill att jag ska skriva? I värsta fall får jag väl maila och fråga. Men nej jag tror jag har koll på läget, eller jag leker det.

Eftersom jag har varit så himla duktig idag (nej det har jag egentligen inte men duktigare än jag brukar) och både pluggat och tvättat så unnade jag mig chokladbollar. Eller jag väntar på att de ska bli så kalla som jag vill ha dem, sen blir det chokladbollar och en film innan jag ska sova. Jag tror jag skulle kunna sova ihjäl mig just nu. Sover som en idiot. Det är så konstigt, antingen så kan jag inte sova alls, eller så kan jag sova i ett dygn. Skumt !

Puss

Plugg Plugg Plugg

Publicerad 2011-03-01 16:22:32 i Allmänt,

Det gick bättre idag, hann till skolan i tid och hämtade ut både Rapporten och Seminarieuppgiften. Har suttit och pluggat i några timmar nu, fast jag kommer på mig själv med att titta ut genom fönstret hela tiden så jag har inte fått så mycket gjort än..

Satt dock och pratade med Sandra i telefon förut i nästan en timme, var riktigt trevligt faktiskt och fick en hel del hjälp med information från praktikplatsen som min intervjuperson missat att berätta för mig, tack tack tack ! <3

Satt och läste igenom kommentarerna på min praktik rapport och blev helt överlycklig då det stod "mycket bra struktur" STRUKTUR !! haha jag lyckades vara strukturerad :D Helt fantastiskt (:

Det känns fortfarande helt sugigt att få komplettering på seminarieuppgiften, men det visste jag nästan redan att jag skulle få eftersom jag inte hade alla böcker när jag skrev den och surprise vad var det som fattades ? REFERENSER ^^

Aja efter dem fina orden på min rapport så känns det inte som att något kan få mitt humör att sjunka, ska bara äta lite mat sen ska jag göra klart den där j*vla kompletteringen :)





I had my wake up
Won't you wake up

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela