ForWhatIt´sWorth

Dagar som flyger förbi

Publicerad 2013-08-26 18:58:01 i tankar,

Vilken sommar det har varit, känslomässigt sett har det varit kaos. Som en bergochdalbana som aldrig vill ta slut, efter ett tag får man bara nog och vill hoppa av. Känna fast mark under fötterna, andas, se världen klart och samla tankarna.
 
Man kommer till en punkt när man inser, att det viktigaste i livet är inte att göra alla andra nöjda, det kommer inte göra en lycklig på lång sikt. Det viktigaste är att kunna respektera och tro på sig själv oavsett vilka människor som kommer passera i ens liv. Jag är mitt livs centrum, och ingen ska någonsin kunna få mig att blekna bort från mitt eget liv igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dörrar som öppnas och stängs

Publicerad 2013-08-22 00:26:00 i tankar,

Ibland vänds hela ens tillvaro uppochner och en dörr som precis stod öppen är helt plötsligt stängd. Det kan upplevas som så fruktansvärt. Känslan av att känna sig helt handfallen, livet stannar upp ett tag.
Men är det sant att när en dörr stängs öppnas en annan? Kan det därmed innebära att den dörren som stängdes inte enbart representerar fruktansvärdhet utan även är anledningen till att en annan dörr kan öppnas?
När man väl känner sig redo att ta steget genom den nya dörren kanske innehållet på den sidan är bättre för en?
 
Mitt under själva processen känns det skönt att ha båda fötterna på jorden, att ha en medvetenhet. Man ska inte tro att man är något bara om man är i en relation. Man är något även om man är själv, det är inte som att ens människovärde försvinner. Jag har en bra utbildning, jag har körkort, jag har en lägenhet som jag älskar. Jag har dessutom ett arbete jag älskar och underbara arbetskollegor. Och sist men inte minst mina underbara vänner som ställer upp i vått och torrt. Saker förändras och det kan ta tid att acceptera en förändning, för att sen till och med kunna inse att förändringen faktiskt behövdes.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela