ForWhatIt´sWorth

Ny dator !

Publicerad 2011-12-30 21:25:06 i Allmänt,

Min laptop har krånglat den senaste tiden och crashat gång på gång. Idag crashade den igen när jag startade den och jag började bli rädd att den inte skulle starta alls snart. Därför åkte jag och älskling och kollade på ny dator till mig idag och hittade en bra dator till ett bra pris! En hp pavilion dv6 notebook pc :)
Är hur nöjd som helst och skillnaden mot min förra är enorm. Förra laptopen tog nästan 5 min på sig att starta xD Så nu slipper jag oroa mig för att datorn ska avlida mitt under ett tentaskrivande.
Var även och handlade med Michis inför nyårsmiddagen imorgon. Jag ronnie, michis och john ska äta trerätters middag innan festen börjar :) Blir toast skagen (med hummer) till förrätt, potatisgratäng och fetaostfylld fläskfilé till huvudrätt och hallonmousse toppad med citronfromage och riven choklad till efterrätt. Ska dit vid två imorgon och hjälpa till att laga maten.
GOTT NYTT ÅR !!

Sambo <3

Publicerad 2011-12-28 14:29:47 i Allmänt,

Har varit en hektisk tid och jag har inte haft på datorn överhuvudtaget på säkert en vecka. Dels så har Ronnie opererats (diskbråck) och de första dagarna efter operationen behövde han hjälp med det mesta. Vi firade jul i Uppsala hos hans bror, fru och deras barn. Kom dessutom lite släkt så vi var 11 stycken totalt. Massa god mat och hur mysigt som helst :) På juldagen åkte vi till Märsta och käkade mat hos Ronnies pappa. Men sen tog Ronnies krafter slut, han mådde inte alls bra, var nog lite mäktigt att åka iväg så långt när man är nyopererad. Så vi stannade inte så länge där.

De senaste dagarna har jag flyttat och flyttstädat. Fick hjälp av Ronnies bror Jonathan att skura lite och Ronnies mamma hjälpte till att köra saker till Ronnies lägenhet. Tack ! :)
Har skrubbat och gnott så händerna är totalt förstörda efter alla skurmedel. Har ont i hela kroppen, blev lite mycket för min rygg att ligga på golvet och skura lister :P Idag vid 11 besiktigades lägenheten och den blev godkänd ! Bara ettor och tvåor (nytt, normalslitet) så jag är jättenöjd :D Har dessutom adressändrat och fått upp lappen på dörren, så nu är man sambo <3

Var iväg till bolaget förut och handlade inför nyår, ska på maskeradnyårsfest hos Michis och John. Alla ska klä ut sig till någonting på första bokstaven i sitt namn och köpa med sig en platta eller flaska av något slag. Sen ska allt ställas ner i baren och alla får ta vad de vill ha :) Fick dräkterna igår och ska snart prova min. Min bokstav blev S så jag köpte en dräkt från partykungen "sexig sjuksköterska". Och nog kan den kallas sexig alltid, får nog akta mig för att böja mig för mycket för då lär jag visa arslet ^^ Ronnie ska vara Rambo xD

Känns skönt att lägenheten är godkänd, nu kan jag äntligen slappna av lite. Sen att lägenheten här ser ut som ett bombnedslag är en annan sak. De sakerna kan jag i alla fall sortera i lugn och ro utan deadline. Är som en hinderbana just nu :P

Ska vila lite sen ska jag fixa upp lite tavlor och gardinfästen så jag kan få upp gardiner, har fått fria händer av älskling att möblera hur jag vill, wihoo ! ;D

Lol

Publicerad 2011-12-19 23:35:39 i Allmänt,

Hej och välkommen till psykjouren.

För att underlätta kommer du nu att få några alternativ:

  • Har du tvångssyndrom tryck 1 igen och igen.
  • Har du osjälvständig personlighetsstörning, be någon annan trycka 2.
  • Har du multipla personligheter, tryck 3, 4, 5 och 6.
  • Har du vanföreställningar tryck 7, samtalet kopplas till moderskeppet.
  • Är du paranoid så vet vi vem du är och vad du vill. Var vänlig stanna i luren till vi har spårat samtalet.
  • Är du schizofren, lyssna på den lilla rösten I huvudet, som kommer att tala om för dig vad du ska trycka på.
  • Har du borderline så spelar det ingen roll vilken knapp du trycker på – ingen kommer att svara ändå.
  • Är du manisk, tryck 7 så snabbt du kan de närmsta 24 timmarna, krascha sedan.
  • Har du dåligt självförtroende så lägg på luren. Operatörerna är för upptagna för att svara på ditt samtal.
  • Är du dyslektisk, tryck 9696969696969696.
  • Har du ADHD, gå iväg från telefonen och börja göra något helt annat.
  • Har du generaliserad ångest, tryck nervöst på olika knappar till vi svarar.
  • Har du social fobi, lägg på luren och gå ut på krogen.
  • Har du minnessvårigheter, tala om ditt namn, personnummer, adress, telefonnummer och din mors namn från före hon var gift.
  • Lider du av fobi, så behöver du inte trycka på någonting.
  • Om du har problem med arbetsminnet, tryck 9.
  • Om du har problem med arbetsminnet, tryck 9.
  • Om du har problem med arbetsminnet, tryck 9.
  • Om du har problem med arbetsminnet, tryck 9.

Tack för ditt samtal.

What a day

Publicerad 2011-12-19 21:03:57 i Allmänt,

Stressdag.. först till skolan och gruppa i några timmar, sen slänga i sig lunch, hem och hjälpa älskling med bakteriedödande tvålen från helvetet (mina händer dog stackars älskling som va tvungen att ha den på hela kroppen) sen slänga mig iväg till sjukgymnasten kom dit en minut innan min tid, sen hem igen och skjutsa älskling till sjukhuset, sen hem göra en tidslinje sen till kuratorn sen till älskling på sjukhuset.

Så har min dag sett ut, sjuukt stressig.

Nu sitter man helt plötsligt här själv och försöker landa, från allt till ingenting. Tog inte lång stund innan rastlösheten tog över. Nu är det alltså meningen att jag ska sova själv i två dygn, älskling ska opereras imorgon och jag är nervös. Mer nervös än han som ska opereras. Fast det kan ju bero på alla dåliga "jag kommer dö" skämt som han roat sig att reta mig med.

Imorgon efter skolan ska jag hyra släp och flytta saker är det tänkt. Det är mycket just nu, helt plötsligt kommer man på att det snart är jul. När fan blev det december liksom?

Godmorgon

Publicerad 2011-12-17 16:38:04 i Allmänt,

Ja det är sant, jag gick precis upp. Förkylningen från hell vägrar låta mig bli frisk.. Skulle verkligen inte gått på "kalas"festen igår.. Febern kom tillbaka precis innan vi skulle åka dit och det kändes så taskigt att säga nej sekunderna innan. Så med 38 i feber åkte jag iväg på fest. Var en trevlig fest men kände mig som sagt inte så pigg. Efter 4 cider sa det stopp och jag ville bara hem. Älskling hade redan åkt hem eftersom han inte får dricka då han ska opereras till veckan och käkar antibiotika. Men Jimmy var snäll och följde mig hem :)

Dog på soffan, har ett svagt minne att jag flyttade mig till sängen sen dog jag igen. Nu är det meningen att jag ska rycka upp mig och åka hem och flyttpacka yey. Måste även hämta en barnstol och köpa bingolotter. Imorgon ska vi till Märsta och fira Ronnies pappa som fyllt år sen ska Ronnies ena brorsbarn åka med oss till Eskilstuna för att bli avlämnad hos sin mamma. Sen ska vi hyra släp och köra min säng och soffa till michis som lovat att jag kan ha dem där sålänge. Vi ska även spela bingo där, har gjort det ett par gånger nu och det är riktigt mysigt :)

Hoppas hoppas att jag mår bättre imorgon.

Förkyld

Publicerad 2011-12-14 22:14:08 i Allmänt,

Orkade inte gå till föreläsningen imorse, är tokförkyld och det var en jobbig natt. Svårt att somna när man är soptätt i näsan, ögonen ringer och illamående. Men tog några värktabletter och orkade iväg vid 12 för grupparbetet. Ville inte svika gruppen liksom. Men jobbigt var det.. När jag kom hem blev det raka vägen till sängen och där har jag legat till för en stund sedan och läst, försvann verkligen in i boken. Har saknat att läsa och då menar jag inte kurslitteratur. Älskar verkligen att läsa <3 Lite jobbigt att ögonen rinner bara, känns som att någon hällt lök i dem. Men men det går la över snart !

Var precis på statoil en sväng, kallt ute men skönt med lite luft. Så nu sitter jag här och dricker julmust ^^

Imorgon ska jag börja packa ihop lägenheten i lådor. (:

Potatisgratäng och rostbiffskivor

Publicerad 2011-12-13 20:42:52 i Allmänt,

Blir det till middag idag :) Lovade att bjuda Micky på mat för ett tag sen, därför bjöd vi in honom idag. Trevligt med sällskap och det kan vara skönt att slippa laga mat själv ibland!

Dagen idag har varit jättelång.. Gick upp vid 7 eftersom Ronnie skulle in på röntgen vid åtta.. Vid tio var vi på tunapark och shoppade julklappar, sen käkade vi lunch på stan.. Var en sväng på ÖB också och köpte flyttkartonger, börjar bli bråttom att flytta nu !

Hann knappt komma hem när ronnie fick ett till njurstensanfall, så det var bara att åka till akuten.. Gick dock snabbare den här gången. Blir tillbaka om två veckor igen. Men det såg bättre ut på proverna nu iaf :)

Nu står jag mitt uppe i matlagningen med datorn i köket (:

Tentan inlämnad

Publicerad 2011-12-11 19:07:58 i Allmänt,

Lämnade in tentan för en stund sedan.. Usch att sitta och skriva tenta med förkylning och feber är ingen hit ! Tog tempen för en stund sen och den stod på 38..
Men nu är den i alla fall inlämnad och jag kan pusta ut ett tag vilket känns riktigt skönt. :)

Eftersom jag inte kunde vara med på någon fest i helgen så tar jag en cider nu, för att fira lite. Dels att jag klarade förra tentan, dels att jag lämnat in en tenta idag plus en komplettering från en föreläsning. Good job!

Imorgon börjar en ny kurs, för att slippa komplettering (om man nu kan få det imorgon) så kommer jag slänga i mig alvedon och gå dit i alla fall. Älska kompletteringspåhittet.. Men men så är det.


Puss !

Kass

Publicerad 2011-12-08 19:11:43 i Allmänt,

Imorse kändes det där med att betala avgift som ett litet pris att betala vilket såklart innebar att jag inte tog mig iväg. Kom dock upp mycket tidigare idag än igår vilket är positivt.. Fick ett samtal från min sjukgymnast också som undrade vart jag tog vägen imorse. Han är så himla snäll så han bokade in en tid för mig då gymet egentligen är stängt så han kan gå igenom träningsprogrammet med mig en gång till.

Julklapparna jag beställt har kommit så jag åkte iväg och hämtade dem förut, var även i min lägenhet en snabbis och hämtade lite post :) Är så nöjd med julklapparna wiie :)

Nu sitter jag med tentan igen, har pluggat i två timmar och fått ner kanske två rader.. Jag har fastnat !! :( Tänkte ta en lite paus nu så kanske det lossnar sen, det måste göra det...

TLÖÖÖTT

Publicerad 2011-12-08 01:32:11 i Allmänt,

Det där med att ta sig upp i tid idag gick åt helvete. Älskling är hur dyngförkyld som helst och hade typ 40 graders feber inatt plus att han hostade. Så det blev knappt någon sömn på någon av oss inatt.. Stackare :/ Försökte hjälpa till så gott jag kunde med att fixa med hostmedicin, snytpapper och att hämta kylklamp inlindad i en handduk för att kyla huvudet på honom. Var helt omöjligt att somna bredvid en så varm person, svettades som i en bastu av att bara ligga bredvid honom.. Blev dessutom orolig när han var så varm..

Somnade någon gång på morgonkvisten, var uppe och hämtade vatten sista gången vid halv åtta imorse om jag inte minns fel.. Lyckades tillslut somna och vaknade till vid 12 men jag tog mig inte ur sängen innan halv tre, HALV JÄVLA TRE..

Därför blev det tentaplugg ala natt idag med.. lade precis ner tentaskrivandet för ikväll. Är närapå klar med typfall två, vet vad jag ska skriva men är så trött så jag orkar verkligen inte mer ikväll.. Är helt yr och texten flyter ihop för mig.

Imorgon ska jag till vårdcentralen och gyma vid 08:00. Alltså om 6,5 timmar, kommer förmodligen vara helt död men orka betala avgift om jag inte går dit. Tröstar mig med att jag kan gå hem och sova några timmar till efter träningen om jag skulle vilja det. Ett annat sätt att se det på är att det är ett brutalt sätt att vända rätt dygnet på, något jag verkligen måste göra. Älskling är inte lika varm idag som tur är så förhoppningsvis kommer vi få sova inatt.

Natti

Böööh

Publicerad 2011-12-06 22:22:21 i Allmänt,

Typfall ett i tentan är klar och jag har påbörjat typfall 2. Gick otroligt segt att skriva idag, dels vet jag inte vad jag ska skriva, dels har jag ingen lust. Känner mig lite småsjuk, förkylning som börjar smyga sig på? Ska försöka göra klart bedömningen av fallet sen tänker jag ta kvällen, försöka ta mig upp i en vettig tid imorgon och skriva som bara den. Har lyckats vända på dygnet totalt...

Har nog aldrig ogillat en tenta så mycket som jag ogillar den här...........

Känslan när det släpper...

Publicerad 2011-12-05 23:03:52 i Allmänt,

...och tentaskrivandet flyter på <3 Måste säga att jag har varit riktigt duktig ikväll med tentaskrivandet. Jag är snart klar med typfall ett vilket är mitt mål för ikväll. Har två punkter kvar att skriva, den ena har jag redan klart för mig vad jag ska skriva, den andra är dock lite klurigare men det ska gå!

Så kom då första snön för i år, jag tycker om snö om det handlar om att titta på den och eventuellt slänga en snöboll på någon, men att kämpa sig fram i snö, skrapa rutor på bilen och sopa snö, nej usch. På jul ska det vara snö för att få den där julkänslan och även på nyår för den ultimata nyårskänslan. Men sen kan den enligt mig försvinna. :)

Ska bli intressant att se hur folk reagerar på vintern i år, det är så lustigt att den kommer som en chock för människor, som att det aldrig varit vinter förut. Då syftar jag på bilkörandet, enligt mig faller det sig ganska logiskt att man inte kan köra på samma sätt på vintern som man gör på sommaren. Att man måste tänka på att det kan vara halkigt vilket innebär att man tillexempel måste börja sakta in i god tid innan korsningar och liknande. Men nä, folk kör på som vanligt och sen skyller man på att det var halkigt. Visst, vissa halkolyckor kan man inte förhindra oavsett om man kör långsamt. Men att ha en medvetenhet om halkrisken borde alla körkortsinnehavande bilkörare ha tycker jag. sådetså.

Nej nu åter till tentaskrivandet !

Självmord

Publicerad 2011-12-04 23:45:53 i Allmänt,

Var och spelade bingolotto, kom hem för en stund sedan, då gav min näsa upp och jag började blöda näsblod. Sen om inte det räckte så bestämde sig min dator återigen att försöka begå självmord, CRASH. Som tur var så startade den igen så jag snabbade mig och skickade tentan till min mail, det jag hittilss har skrivit alltså. Jävla pisssss.

FML

Iiiiiiih !

Publicerad 2011-12-04 17:55:22 i Allmänt,

åååh vad braa ! Nu är massa juklappar fixade, farmors, syrrans, pappas, kajsas. Och det blev så himla bra presenter, såna med tanke bakom. De senaste åren har de tyvärr blivit den traditionella slipsen och liknande och det är såå tråkigt. Nog för att årets julklappar kostade en bra slant men det får de gärna göra, är så himla nöjd. Tror de kommer uppskattas mycket :D

Nu ska jag bara komma på vad jag ska köpa till mina småsyskon Amanda och Viktor. Amanda är två år och Viktor är 6 månader, vad köper man då liksom? De har redan så sjukt mycket saker så jag vet inte alls.. Köpte ett halsband med berlock på viktors dop så smycken känns inte så kul. Amanda har fått så mycket saker de två åren hon levt så de vet knappt vart de ska få plats med alla saker.. Får helt enkelt ta en sväng till TunaPark någon dag och gå runt och kika, kan passa på att kolla efter juklappar till Ronnies brorsbarn samtidigt. Ska fira jul där iår. :) Men får se om vi åker nåt till värmland den här julen, det är ju liksom inte impulsavstånd dit utan då måste man planera resan. Är ju cirka 30 mil dit. Sen beror det ju på hur älskling mår efter operationen, han kanske inte orkar åka någonstans.

Tentaplugget gick ju jättebra idag, verkligen, BRA STINA >.<

Tentaplugg och bingo

Publicerad 2011-12-04 17:08:25 i Allmänt,

Sitter och försöker skriva tenta samtidigt som två filurer sitter vid varsin dator och spelar, kanske inte helt ultimat för att kunna plugga. Har skrivit typ en mening till på tentan idag, wohoo det går framåt (tänka positivt). Alltså jag vet inte om jag tänker rätt, vet inte om jag ska köra på att jag gör det eller försöka snacka med någon och få klartecken eller diss. Men nej fan jag köör.

Om två timmar ska vi till John och Michis, förra gången vi spelade bingolotto vann ronnie ny lott på sin dubbellott vilket innebär att vi har två enkellotter till ikväll. Så vi ringde och i princip bjöd in oss till dom ikväll eftersom vi inte har tv kanalen man måste ha för att kunna spela. :D

Ska plugga en stund till sen ska jag slänga in mig själv i duschen, trött som en strumpa som vanligt och sjukt äcklig. Vet inte vad det är med mig, är inne i en period där jag förvandlas till ett element på natten. Bara så ni vet liksom. Känns asjobbigt för jag brukar alltid vara kall så jag tror jag håller på att dö eller nåt annat hemskt. (:

Längtar till julklapparna jag har beställt kommer, har aldrig beställt julklappar över internet förut så jag tyckte det var jättekul haha :P Nu är det bara pappsens julklapp som ska fixas, men vad fan köper man till etn papput som redan har allt och itne önskar sig något seriöst. Jag menar en miljon och en ny bil har jag liksom inte råd med.

Fick några ideer av filurerna här nu. Hmm det var faktiskt bra ideer, nu måste jag ju ringa min kära systeryster, den vuxna typen allttså.

Puss !

Julklappar och tentaskrivarstopp

Publicerad 2011-12-04 00:33:10 i Allmänt,

Beställer julklappar och lyssnar på musik, är lite allmänt dampig sådär för mig själv. Tror jag är lite övertrött haha. Men nu har jag i alla fall fixat tre julklappar. Två av dem vet jag vem jag ska ge till, den tredje kunde jag bara inte låta bli att beställa för att jag själv blev sugen på den lalala. Men får se om jag kommer på en att ge den till eller om jag helt enkelt behåller den själv :3

Det var nämligen nån smart jävel som sa det till mig en gång, att man ska köpa sånt som man själv vill ha för då blir det bra presenter. Problemet är bara att det resulterar i just det, att jag själv vill ha dem... >.<

Tentaskrivandet gick inte alls som jag vill idag, körde fast totalt, eller nej. Jag vet hur jag tänker men jag vet däremot inte hur jag ska få ner det jag tänker i skrift, i förstålig skrift. (: Så jag lade ner tentaskrivandet för ikväll, klockan är ju dessutom mitt i natten så det kanske är lika braa. Lär inte skriva något vettigt om jag försöker nu ändå ! Så snart blir det sova sen blir det upp och ta nya tag imorgon, måste nog fylla på mitt förråd av tentaskrivarmoff imorgon med. För man får vara onyttig när man skriver tenta, det är typ lag på det sådetså.


Puss ! <3

Börjat

Publicerad 2011-12-03 19:42:39 i Allmänt,

Tog typ tretusen år innan jag kunde börja skriva tentan. Var en sväng på tunapark vilket tog mycket längre tid än förväntat, älskling köpte en ny mobil :)

När jag kom hem lagade jag middag för kom på att jag glömt äta idag så det fick bli kyckling och ris ! Ringde pappsen också eftersom Amanda fyller två år idag, blev ett långt samtal på nästan en timme. Amanda hade tydligen fått så mycket saker att de knappt visste vart allt skulle få plats haha :p

Men nu har jag i alla fall börjat med tentan, kollat på förklaringsmodeller och har nu skrivit en halv sida. Känns bra att jag kommit igång, sitter och funderar på bedömningsinstrument och stuff. Fast det känns som att jag missuppfattat allting. Men det är väl bara att köra på. Känns som att motivationen kommit tillbaka lite, är rätt mysigt att sitta själv med musik på låg volym, lite tentapluggsgodis att knapra på och bara läsa och skriva. Satsar på att bli klar med typfall 1 idag, men frågan är om jag hinner? Om man ser till hur stor tentan ska vara (6-10 sidor) och att man ska vara kortfattad så räknar jag med att varje typfall ska vara 2-3 sidor var (3 typfall tot). Detta innebär att jag då har 1,5-2,5 sidor kvar att skriva idag. AAARG varje lägger jag ner så mycket energi på skit när jag borde lägga ner energi på att komma på vad jag ska skriva istället ? :P

Men har svårt att gå vidare nu, har inte bestämt mig för om jag ska ha ett utanför perspektiv på typfallen eller inte. Alltså om man ska beskriva utredning utifrån eller om man ska befinna sig i den. Tydligen så fick man bestämma själv. Sen fick man tydligen bestämma själv om barnen i typfall ett skulle vara barn eller vuxna. Men om man räknar lite matte ser man att de är vuxna vilket jag kommer utgå ifrån. Palla låtsas att de är små när det inte är det liksom. haha

Nej dags att återgå till skrivandet.



Plugghelg

Publicerad 2011-12-03 13:51:34 i Allmänt,

Skulle egentligen börjat med tentan igår, men var trött som en gammal strumpa så det fick bli fredagsmys framför tv istället. Sov ut ordentligt idag och SKA börja med tentan idag, tror aldrig jag haft så lite motivation till att skriva en tenta förut. Är inne i en trötthetsperiod tror jag. Köpte i alla fall massa tentapluggsmat igår, nu ska jag bara en snabbis till tunapark sen tentaplugg hela dagen. (upprepar mig själv som en trasig skiva för att försöka peppa)

Älskling ska snart åka iväg och blir nog borta till i natt någongång. Så jag har hela lägenheten för mig själv. Känns bra, då kan jag bre ut mig hur mycket jag vill med mina pluggsaker och eftersom jag kommer vara själv har jag inte möjlighet att hitta på dåliga ursäkter till att inte plugga. Städade gjorde vi dessutom igår, storstädade alltså, hela lägenheten. BRA.

jävla tenta...

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela