ForWhatIt´sWorth

Rutinultraljud vecka 18 - Jag ska bli mamma

Publicerad 2015-04-28 20:16:32 i Allmänt,

Idag var det dags för rutinultraljud för att se att bebis ser frisk ut. Jag har en väldigt livlig krabat i magen som inte ville ligga still alls. Bebis vevade runt med armar och ben, smackade med munnen (så häftigt att se). Efter många om och men lyckades dock barnmorskan se allt hon behövde se, exempelvis att alla delar i hjärtat finns, att hjärnan har två halvor osv.. Efter mätning av huvudet (som var halvt omöjligt för henne att få till) fastställde barnmorskan beräknad födsel till söndagen den 4 oktober <3
 
 
Huvudet är nere till höger, det mörkare svarta är ögonen :) Bilden är tagen underifrån och var tvungen att vändas på nåt sätt då bebis låg med ansiktet in mot ryggen.
Moderkakan ligger i bakvägg så det är inte konstigt att jag redan känt fosterrörelser
Under själva ultraljudet syntes en utbuktning ner till höger på min mage som blev större en stund, barnmorskan sa att det var bebis rumpa som tryckte mot magen ! Haha
 
Vi vill inte veta kön, att få veta att bebis är frisk är det som betyder. Men såklart var min sambo tvungen att klämma ur sig innan vi skulle gå att "ja då vet vi att det ser bra ut, men du kanske vet mer än oss". Barnmorskan svarade då "ja, det vet jag" och flinade mot oss. Åååh man kunde ju inte låta bli att bli en aning nyfiken ;)
 
Mitt mående har äntligen börjat vända nu och jag börjar kunna glädjas åt att jag ska bli mamma, har mått så otroligt dåligt. Precis när graviditetsillamåendet började avta åkte jag på en groteskt förkylning i förra veckan som satte sig på hals och näsa så jag inte kunde äta ordentligt.
Just nu står vågen på +1,2 kilo och jag är i vecka 18.
Dock skönt att jag fortfarande kan ha mina vanliga kläder.
 
Om två veckor är jag halvvägs i graviditeten ! :)
 

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela