ForWhatIt´sWorth

Födelsedag och Grekiska kolgrillsbaren

Publicerad 2015-05-10 15:01:50 i Allmänt,

Blev bjuden på valfri restaurang av älskling då jag fyllde år i tisdags. Jag valde den grekiska kolgrillsbaren här i stan då jag hört många säga att maten är fantastisk där. Igår hade älskling bokat bord där. Inredningsmässigt var det mysigt, man fick ett gott intryck med vänligt mottagande.
 
 
Tyvärr så strulade personalen till vår beställning, den ena hade inte koll på vad den andra gjorde. Vi gjorde vår beställning (förrätt och varmrätt). Precis när vi beställt kom en annan i personalen och ville ta vår beställning? Sen satt vi och väntade och väntade på förrätten, kände att jag blev irriterad över att det tog sån tid att få lite bröd. Efter en lång väntan kom plötsligt varmrätten ut. Chrille frågade vad som hänt med förrätten och personalen såg mycket förvånad ut över att vi inte fått den. När denne gått för att fråga vart den tagit vägen kom efter en stund en annan i personalen och beklagade och sa att vår förrätt troligtvis gått ut till fel bord, att vi kunde få den samtidigt som varmrätten och att de bjuder på förrätten eftersom det blev som det blev. Vi tackade och sa oss nöjda med det förslaget.
En liten stund senare kommer en annan personal och förklarar att förrätten gått till fel bord och frågar om vi vill ha den ändå?!! När vi sa att dennes kollega precis pratat med oss om förrätten försvann den personalen fort från vårt bord.

 
Men trots strulet med maten får kolgrillsbaren bra betyg från mig, för maten var verkligen kanon! Och vi behövde inte betala för förrätten så det kändes som att de räddade upp situationen något. Sen vore det bra om det i framtiden är samma personal som ansvarar över ett bord. Vi hade totalt fyra olika ur personalen som "tog hand" om vår beställning och betalning och det blev liksom ingen ordning.
 
Men som sagt, den goda maten och att personalen trots allt var väldigt trevlig gör att vi högst troligt kommer gå dit igen, och hoppas på att strulet vi upplevde igår bara var en engångsförteelse :)
 
Min varmrätt : Laxsouvlaki med halloumi, pommes, sallad och tsatsiki. Så gott!
 
Tack älskling för en mysig kväll ute, en underbar födelsedagspresent!
 
På min födelsedag tisdags åt vi middag tillsammans med Chrilles mamma här hemma och jag blev firad med både tårta, blommor och presenter :) Av min fina älskling fick jag tårta, tio röda rosor, presentkort på en timmes gravidmassage och ett presentkort så jag kan köpa en ny handväska. Chrille och hans mamma hade uppenbarligen pratat ihop sig för av henne fick jag ett presentkort på en klippning hos min favoritfrisör. Förutom det fick jag även en jättesöt silverring av Chrilles mamma :)
Av min fina farmor fick jag 500kr insatt på kontot. När jag kom hem från jobbet i fredags väntade ett brev på mig hemma från min syster som köpt en "bola" till mig, eller en änglasmycke som det också kallas som har en lång halskedja så den hänger över magen.
 
Den mexikanska bolan, eller gravidbolan, är ett vackert smycke för gravida. Inuti gravidbolan finns en liten xylofon på vilken en boll dansar runt och avger ett svagt, vackert ljud när kvinnan rör sig. Genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra ljudet.
Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det.
Namnet änglasmycke har det fått efter en sägen som säger att pinglans ljud ska hjälpa barnets skyddsängel att hitta det.
 
 
 
 
 
 

Lördag 2 Maj

Publicerad 2015-05-02 18:28:20 i Allmänt,

Vaknade 06:30 idag av att det var osämja hos grannen mellan henne och hennes dotter, påminner mig om vikten av en god uppfostran, annars får man ett litet helvete allteftersom de växer upp.
 
Så gav upp tanken på att somna om och gick upp och gjorde lite kaffe istället. Första promenaden med Biggie blev av vid 09:00 sen började jag göra mig iordning för att åka till TunaPark och införskaffa en bok att tillbringa lördagen med :) Dock hade personalen som jobbar på akademibokhandeln antingen försovit sig eller fått för sig att det var söndag idag för medan alla andra affärer öppnat hade de stängt.
 
Gick förbi H&M för att kika efter linnen och tröjor till mig som inte sitter tajt, är så öm i magen så vill ha nåt lite lösare. Hittade ett brottarlinne och en blå tröja i skönt löst material.:)
Eftersom bokhandeln inte öppnat ännu gick vi vidare och kollade lite kläder i andra affärer, dock utan att hitta något av intresse. Så vi hamnade på Espresso House med varsin kopp kaffe samt en minibrownie med apelsinkrokant, så gott!
 
 
Efter fikat gick vi till bokhandeln som nu hade öppnat, vi sa godmorgon till personalen som skrattade lite smågenerat ^^ Hittade en roman som fick följa med hem :) Hade egentligen tänkt köpa andra boken av Susanne Boll då jag nyligen läst den första och gillade sättet hon skriver på, hade otur att den var slut och jag hade isåfall varit tvungen att beställa den vilket inte kändes aktuellt nu då syftet med dagens bokköp var att jag ville ha en bok att läsa IDAG.
 
När vi kom hem gick vi en promenad med Biggie för att sedan äta vi en lättare lunch och jag började läsa i boken. Plötsligt blev jag väldigt trött och snurrig och gick och lade mig i sängen en stund och somnade till. Chrille åkte iväg till en kompis en sväng så jag och Biggie snarkade vidare en stund. Efter några timmar gick jag upp, yr i skallen, måste resa mig upp väldigt långsamt i dagsläget för att det inte ska svartna för mig. Började förbereda middagen, marinera köttet och grönsakerna. Lade Biggies mat i blöt och tänkte gå en promenad med honom. Mötte upp Chrille i trappuppgången då han kom hem från polaren sen gick vi ut en sväng.
 
Började med maten när vi kom hem och måste säga att jag blev nöjd med dagens middag då det blev riktigt gott ! :) Fuskade lite och gjorde "fanta" (sodastream) till maten, dricker dricka så sällan så unnade mig det idag!
 
Just nu sitter jag i soffan och bara är, tänkte dock sticka till ica om en stund och köpa frukt och mjölk. Skönt att ha det hemma när jag vaknar imorgon så slipper det första jag behöver göra vara att handla!

Dagens shopping - Bebiskläder

Publicerad 2015-05-01 16:47:06 i Allmänt,

Vi var inne på Kapphal, Lindex och H&M idag på jakt efter bebiskläder. Vi hittade en del som fick följa med hem ^^
 
 
Vi gillar ljusa/pastell färger båda två, det känns mer "bebis" än mörka färger. Blev inte världens bästa bild med min mobilkamera. Hittade två pyjamasar, den ena är ljusblå med små får på, hur söt som helst! ^^
 
Gjorde en inventering av bebiskläder nyss och nu har vi fått ihop ett bra startkit tror jag, tycker det är svårt att veta hur många man behöver av varje klädslag?
 
Hade otur med blodtrycket/blodsockret så fick två svimningsanfall på stan. Stod i kö till kassan och det tog tid och blev jobbigt. Något pinsamt att behöva sätta sig ner två gånger i affären medan kallsvetten rann och det tjöt i öronen. Men hade jag inte satt mig ner hade jag dråsat omkull.. Gick in på kiosken och köpte en mer som hjälpte en stund.
 
När vi shoppat klart gick vi till Waynes Coffe och åt en välbehövlig lunch. Chrille åt kycklingspett med bulgur och jag en focaccia med kyckling, mozarella och chili. Efteråt blev det en kaffe på maten. Hur gott och mysigt som helst, regnet strilade ner utanför medan vi åt. Kände att livet återvände (och färgen i ansiktet). Vi hade dock tur att regnet lugnade sig lite när det var dags att promenera hem.
 
Nu sitter jag i soffan med en skål med äppelbitar och ett stort glas vatten till, blir nog att bara ta det lugnt resten av dagen/kvällen. :)

1 Maj 2015

Publicerad 2015-05-01 10:03:13 i Allmänt,

Så skönt med lite ledighet :) Tänk att det alltid ska vara så ruggigt väder valborg/första maj?
Idag ska vi shoppa bebiskläder ! <3 Ska gå ner på stan sen när det öppnar vid 12, lär vara massa människor eftersom det är första maj men vi får väl försöka knuffa oss fram ;)
 
Vi börjar få ihop ett start kit med saker vi behöver til bebis men än är det mycket saker kvar att fixa.
Vi köpte barnvagn av min kollega Maria, en Teutonia vagn som hon gav 11000 för och vi fick köpa den för 3000. Den är i jättefint skick och består av både en ligg- och sittdel, vi fick med åkpåse till vintern, regnskydd och skötväska också.
 
Barnvagnen är det "största" vi köpt. Då vi inte vet vart vi kommer bo än koncentrerar vi oss på att köpa de mindre sakerna nu och köper säng sen när det löst sig med boende.
Vi har en del kläder, kläder att ta med till BB bland annat och herregud vad små de är! Vi har en papperskasse som vi samlar kläder i som börjar fyllas nu. Vi fick lite bebiskläder av Chrilles mamma som hon köpte när hon var i Italien, från sex månader, så nu har vi kläder att ha lite längre fram också. :)
 
Idag tänkte vi kika efter byxor i lite tjockare material, strumpor som inte åker av fötterna samt pyjamas. Då bebis gissningsvis kommer kika ut i början av oktober (BF 4 oktober) kommer sommarvärmen börjat försvinna då och då behövs lite tjockare kläder. Jag är glad att vi har en åkpåse till bebis, den ser ut som en liten varm och skön sovsäck. Då behöver vi inte oroa oss att bebis kommer frysa när den åker i barnvagnen i vinter. <3
 
Nu ska jag börja göra mig iordning, duscha och gå ut på vovvenad med Biggie.
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela