ForWhatIt´sWorth

Seminarie två

Publicerad 2011-10-31 16:57:56 i Allmänt,

Så var seminarie två avklarat, kändes som att det gick bra och var intressant att höra hur de andra haft det. Det gick bra ända fram till lunch, sen började min rygg känna av att jag satt på en hård trästol. Sista timmen innan vi slutade ville jag mest gråta. Men eftersom jag har en så fin pojkvän kom han och hämtade mig när jag slutade så jag slapp gå, sen fick jag massage när jag kom hem <3

Nu står älskling ute i köket och lagar middag, jag blev utschasad från köket för att "ta det lugnt". Är på tok för stressad, måste lära mig hantera stressen på nåt sätt. Nu ska vi äta och kika på legend of the seeker, sen ska jag plugga lite. Sista dagen på praktiken imorgon, har ingen aning hur den ser ut men det märks.

Puss

hmm

Publicerad 2011-10-30 17:11:39 i Allmänt,

Har skrivit en halv sida idag, har alltså hälften kvar att skriva för att uppnå mitt mål för dagen. Fattar inte att det ska behöva gå så segt att skriva. Nu ska jag och älskling laga middag, fisk och hemgjort potatismos :) Sen blir det plugga fram till vi ska på bio vid 9 ! Fan måste hinna titta på seminariet också, tiden springer ifrån mig. Anledningen till att tiden springer ifrån mig är att jag fastnat i ett spel, har nämligen börjat spela wow. Fy mig.

Pm plugg

Publicerad 2011-10-30 13:28:08 i Allmänt,

Gör ett till försök att skriva tenta men det går riktigt segt för mig idag, har fastnat totalt och vet inte riktigt hur jag ska komma vidare. Mitt mål idag är att skriva en sida åtminstone. Eftersom det inte blev någon bio häromdagen så tänkte jag och älskling gå på bio ikväll :) Går väl inte så jättemånga filmer nu vad jag förstått men skitsamma! Imorgon är det seminarie två i skolan, känns inte särskilt nervöst. Trodde att det var mycket "större" än vad det var. Förberedde mig till tusen inför förra seminariet och när jag väl kom dit visade det sig att det inte var så farligt.

Nä tillbaka till tentapmplugget!

2011-10-29

Publicerad 2011-10-29 21:16:07 i Allmänt,

Fruktansvärt seg dag, sjukt rastlös. Det är så jobbigt när huvudet vill mer än kroppen orkar. Man vill massa saker men så fort man försöker så säger kroppen NEJ. Det enda vi har gjort idag är att åka till billyboys och käka, var väl ungefär det jag orkade. Fick inte i mig nästan någon mat heller. Tynar bort och dör, okej kanske inte men det känns så. Tror inte det är bara magen som spökar, tror jag har dragit på mig ytterligare en förkylning också. Kroppen känns så konstigt tung och har ont överallt. Jävla gnäll jag vet men ibland måste man. Blir nog att krypa ner i sängen snart och ta kvällen, lika bra när det känns så här. Sova så jag orkar upp i en hyffsad tid imorgon. Imorgon ska jag nämligen fortsätta lite på tentan. Sen resten av dagen har älskling lovat att det är stinis dag. För älskling har bara suttit och spelat wow hela dagen. Har också försökt spela lite wow, det är rätt kul, men inte så kul att jag skulle palla sitta och spela 24/7. o.O

På måndag har jag massa viktiga samtal att ringa, samtal som kommer leda till förändring inom de närmaste månaderna. Men det är positiv förändring det handlar om, fast jag är ändå lite nervös.

:(

Publicerad 2011-10-29 15:40:16 i Allmänt,

Har försökt vänja mig av med omeprazolen då jag käkat dem så länge, någon gång hoppas man ju på att magen ska ha läkt såpass att man kan slippa ta dem. Första dagarna gick bra och jag trodde nästan att magen hade läkt, sen började min mage ge upp mer och mer till jag tillslut inte ens fick behålla maten. Ronnie körde mig till apoteket så jag fick fylla på mitt förråd av omeprazol. Var en hemsk kväll igår, inte haft så ont i magen på länge. Lyckades tillslut somna och sov till halv tolv idag. Hoppas dagarna går fort fram till den sjunde november då jag har tid på vc..
Mår lite bättre idag, tack vare tabletterna. Men känner mig helt sjuk och hängig, det jobbiga är att jag är rastlös samtidigt. Dålig kombination.

Kanske blir bio ikväll, vore trevligt att komma utanför lägenheten en stund.

Byte av vårdcentral och tentaplugg

Publicerad 2011-10-28 15:15:03 i Allmänt,

Har gått och funderat ett tag på att byta vårdcentral då jag inte alls varit nöjd. Igår åkte jag till den vårdcentralen jag ville byta till och fyllde i papprena. Frågade damen i receptionen hur lång tid det skulle ta innan bytet var klart och jag kunde boka tid. Hon var hur hjälpsam och trevlig som helst, mitt första intryck av den vårdcentralen var hur bra som helst. Fick veta att det kunde ta ett tag innan jag blev registrerad i systemet men att jag ändå kunde ringa och boka tid direkt.

Ringde direkt när jag kom hem, blev uppringd av en jättetrevlig man som verkligen var hur duktig på att lyssna som helst. Han avbröt mig inte en enda gång och tog verkligen reda på att jag fått med allt jag ville ha hjälp med innan vi avslutade samtalet. Hade skrivit en lång lista med saker jag behöver hjälp med. Han underrättade mig om att det kunde ta en stund innan jag fick en tid så det var ganska fullbokat nu. Tänkte snabbt att jaha nu börjar väntetiden igen... men han fortsatte meningen med att säga att han såg att nästa tid var den 7 november. Hade lust att börja skratta, på min förra vårdcentral fick man vänta månader på att få en tid och då kollade de enbart en sak åt gången och prioriterade "det mest akuta" det andra fick vänta. Nu fick jag alltså tid efter drygt en vecka och läkaren ska då kolla på både min mage, min misstanke om astma och diskutera smärtlindring till min rygg så jag kan sova ordentligt och fungera på dagen. Fick även numret till sjukgymnasten som finns på vårdcentralen, var bara att ringa dit och boka tid, det första gångerna krävde ingen remiss.

Kändes som en stor ångestklump bara lossnade och försvann efter samtalet. Det känns äntligen som att någon tar mig på allvar, som att detta kommer leda till att jag blir frisk. Att slippa ha ångest över hur nästa dag kommer se ut. Slippa fundera över om jag ska kunna somna, om jag kommer vakna av att inte få luft, om hur ont jag kommer ha nästa dag och om magen kommer fungera eller inte. Att slippa gå runt som i en bubbla för att man är så yr och illamående att man inte vet vart man ska ta vägen.

Nu återstår bara att hoppas att läkaren jag får träffa är lika trevlig, men efter första intrycket har jag stora förväntningar.

Idag är jag ledig från praktiken, vi gjorde så för att min handledare inte skulle vara där idag. Så dagen idag har bestått av tentaplugg. Har i alla fall gjort framsida och alla rubriker samt skrivit klart första delen. Tentan består av fyra delar. Känns skönt att jag har börjat. Nu startar förhoppningsvis en process i hjärnan på mig som kommer underlätta mitt fortsatta skrivande på tentan. På måndag har vi seminarie två i skolan, på tisdag ska jag till praktiken och säga hejdå. Sen har jag fram till nästa fredag på mig att skriva klart tentan. Tror mitt upplägg kommer fungera, det känns så.

Ikväll vet jag inte vad vi ska göra, men det lär väl märkas !

Puss <3

Sista veckan på praktiken

Publicerad 2011-10-24 17:06:58 i Allmänt,

Sista veckan på praktiken nu. Tiden har gått sjukt fort ! Känns både bra och dåligt, kommer kännas tråkigt att inte åka dit något mer. Men det kommer bli skönt att få sova längre på morgonen och träffa klassen igen, saknar att vara i skolan faktiskt.

Idag hade jag föreläsning inför rehabgruppen i Västerås, det gick bra och blev intressanta diskutioner. Kändes inte alls nervöst den här gången, dels för att jag redan haft den här föreläsningen inför en annan grupp, dels för att jag följt den här gruppen så mycket att det nästan känns som man känner dem :)

På eftermiddagen höll jag i ett coachningssamtal, en personal var med men det var jag som skulle prata. Fick lite hjälp men större delen av samtalet höll jag själv. Var supernervöst men nu känner jag mig så nöjd över att jag gjorde det och att det faktiskt inte blev en flopp =)

Nu ska jag och älskling laga mat och titta på legend of the seeker !

Puss <3

SVISH

Publicerad 2011-10-23 19:34:04 i Allmänt,

Den här helgen har gått alltför snabbt, men det är väl ett tecken på att man har haft roligt ? I fredags kom Gabbi hem till mig. Vi lagade mat, fylld fläskfilé med ris, sås och sallad till. Drack vin och kollade på idol :) Senare på kvällen gick vi till le grande och dansade till klockan blev 2. Var en riktigt trevlig kväll ! :) Även lördagen slutade med party, den här gången på olearys och sen filial.

Sov rätt länge idag sen åkte jag, ronnie och micky till ericsson och käkade, var även med och kollade på när Micky spelade bandy, man blev nästan lite sugen på att spela själv när man såg dem springa runt på planen. Fick bilder i huvudet från när jag var yngre när jag gick på mellanstadiet i Klässbol. Det fanns bara en skolbuss och skolbarn som skulle åt två olika håll. Detta resulterade i att man varannan vecka fick vänta på bussen. Då spelade vi alltid innebandy när vi väntade :)

Nu ska vi snart åka ner till stan, jag, R och M ska till akropolis och äta. Fira att jag och älskling har varit tillsammans i sex månader :) <3

Söndag 16 oktober 2011

Publicerad 2011-10-16 18:37:32 i Allmänt,

Var otroligt pigg idag så det där med att slappa passade inte mig alls. Så jag packade ihop datorn och åkte hem till min lägenhet. Städade, dammsög, skurade och lyssnade på musik. Höll på i ett par timmar och det blev jättefint :) Rotade även fram mitt gamla cv som jag ska ha med till praktiken, ska få testa på intervjuträning eftersom jag aldrig varit på en arbetsintervju, wihoo.

När jag kom hem till Ronnie igen hade han börjat med maten, chili con carne ! Hjälptes åt med resten och det blev hur gott som helst :) Fick även matlåda till praktiken imorgon! Kollade på ett avsnitt legend of the seeker när vi åt, tänkte kolla flera men tog mig i kragen och insåg att jag måste plugga.

Så nu sitter jag här och försöker plugga vilket innebär att jag läser en bok jag fick låna på praktiken som jag ska använda som hjälp inför föreläsningen jag ska hålla inför rehabgruppen den 24. Riktigt intressant bok, har inte läst så många sidor än men älskar den redan. Den handlar om självkänsla :)

Nä dags att återgå till boken ! Puss <3

Party i Västerås !

Publicerad 2011-10-16 11:47:31 i Allmänt,

Helgen har gått sjukt fort och nu är det redan söndag. Men har haft en trevlig helg ! I fredags tog vi det bara lugnt, slappade framför tvn med dricka och godis och bara var. På lördagen var vi(jag och älskling) en sväng på Tuna Park på dagen, jag letade efter en tröja jag såg på Gina Tricot på Erikslund. Fan att jag inte köpte den där alltså! Har letat i tre gina tricot affärer som ligger nära men icke. Ser ut som om jag måste åka tillbaka till Erikslund om jag vill ha den.. SUCK. Var även inne i lite andra affärer sen fikade vi innan vi åkte hem =) Var även inom bolaget utifall kvällen skulle bjuda på fest. Vilket den gjorde ! Satt först och förfestade här hemma tillsammans med Lizz och älskling, sen anslöt sig sandra och vi drog över till grannen och fortsatte festa där. Sen blev det prat om att dra och festa i Västerås. Jag fattade först inte att de menade att vi skulle dra dit igår utan trodde vi pratade om att åka dit lite allmänt nån annan gång liksom. Sen helt plötsligt satt man i en taxi tillsammans med 7 andra grabbs på väg till Blue Moon i Västerås. Var en riktigt rolig kväll och avslutade den på donken innan vi tog en taxi hemåt. Kom hem runt tre någongång. :)

Är ovanligt pigg idag, är inte ens bakis, awesoooome ! Vaknade strax innan 10 och skuttade upp, älskling vart något förvånad att jag var uppe före honom. ;P

Idag ska vi bara vara slappiga och ta det lugnt, kanske se om det finns någon tvättid lite senare.

Ronnie jag älskar dig ! <3

Torsdagen den trettonde oktober tvåtusenelva

Publicerad 2011-10-13 19:29:46 i Allmänt,

Var i skolan på aulaföreläsning idag. Hilmar Hilmarsson (funny name) föreläste, var en riktigt intressant föreläsning ! Efter föreläsningen fikade jag med Gabbi och gick runt i lite affärer och kikade. Det är väl så min dag sett ut.

Är helt sjukt trött. Massa tankar i huvudet och får inte riktigt ordning på allt. Känns som att det alltid är något som krånglar.. Imorgon blir det upp tidigt till praktiken sen efter den är det äntligen helg. Trivs hur bra som helst där men längtar som en tok efter att få sova ut. Just nu hoppas jag på en lugn helg, men får väl se vad som händer.

Borde fixa något att äta men har ingen aptit alls just nu. Bajs.

Myshelg !

Publicerad 2011-10-09 22:13:52 i Allmänt,

I fredags var det meningen att vi skulle ta det lugnt men impulsiva som vi är hetsade vi iväg till grannen på fest, kvällen slutade på Royal oak och vi kom inte hem förränn 3. Fick dessutom nattgäster, två av Ronnies polare sov över. Blev en ganska jobbig natt för mig.. Ronnie låg bredvid mig i sängen och snarkade som ett monster och Ronnies ena polare satt uppe hela natten och lyssnade på musik vilket resulterade i att jag sov ungefär en timme på hela natten. Var en lagom pigg stina på morgonen.. Men när Ronnie gick upp fick han tyst på musiken (och snarkningarna) så jag fick sova en timme till. Sen var det bara att kasta sig upp och fira Ronnies födelsedag :)

Han fick ett par mjukisbyxor, det behövde han verkligen då han är hemma sjukskriven och det inte är särskilt bekvämt att ligga i soffan med jeans. Han fick även ett stort grattiskort, ett trisspaket. Den riktiga födelsedagspresenten har han inte fått än, tänkte nämligen köpa ett halsband, men eftersom jag inte riktigt vet vilket slags halsband han vill ha så ska han få välja ut ett själv ! :)

Efter presentöppnandet skuttade jag in i duschen och gjorde mig iordning sen bar det iväg till Ronnies pappa i Märsta för födelsedagsmiddag. Kom dit runt två och skålade med mousserande vin och pratade i några timmar. Leif, Jenny, Isak och Elvira kom också dit och sen käkade vi middag bestående av fransk oxfilégryta, ris, bröd, smör, ost. :) På kvällen bastade jag och Ronnie sen såg vi på My name is Khan med Ronnies pappa och hans fru. Sov över där och nu idag åkte vi till Uppsala hem till Leif och Jenny och käkade middag där. Där bjöds det på hemlagad potatisgratäng och rostbiff, såå himla gott !! 

Sen var det dags att åka hem, åkte även förbi min lägenhet och jag plockade med mig lite stuff :)

Har verkligen varit en helmysig helg och imorgon blir det tillbaka till praktiken. Ser fram emot det, var ju sjuk hela veckan så har inte varit där på en evighet känns det som !

Puss !

Ronnie jag älskar dig, massor massor massor <3

Hetsa runt

Publicerad 2011-10-07 21:25:09 i Allmänt,

Snodde älsklings bil idag och hetsade runt på tuna park och fixa presenter och lite annat inför älsklings födelsedag imorgon <3 Tror det blir bra möhöhöhöhöh ;) Återkommer om vad jag köpte eftersom älskling läser min blogg ^^ Stoppade ner allt jag köpt i stora coop kassar och gömde undan i ett skåp (skåpet vi har grytor och stuff i) och sa till älskling att skåpet är förbjuden zon för honom. Sen tog det ungefär 3 sekunder så glömde älskling av sig och öppnade skåpet för att hämta ett lock då vi höll på att laga mat. Som tur är syntes det inte vad det var eftersom jag hade allt i kassar. Suck ;P Så jag garderade mig för att olyckan inte skulle hända igen genom att tejpa upp en lapp över skåphandtaget som det står NEJ på xD haha

Nu ikväll blev det fotboll och sen nu idol tillsammans med älskling, micky och lizz :) Tar en öl eller två, det är ju faktiskt fredag !

Imorgon vid 12 bär det av till Märsta ! Är bjudna hem till Ronnies pappa på födelsedagsmiddag tillsammans med han, hans fru, Leif, Jenny och antagligen Isak och Elvira :) Myys ! Hoppas på att få låna deras bastu, det vore helt awesooome ^^


Pussåkram !

Dagens skratt

Publicerad 2011-10-06 16:33:56 i Allmänt,

Mår bättre idag :) Ringde min handledare och talade om det, söta människan är så snäll och mån om mig. Lät helt lättad att jag mådde bättre "Åh va skönt du lät inte alls pigg sist vi pratade" Gjorde iaf upp att jag ska dit klockan 8 på måndag och vara med rehab !
Jag och älskling bestämde oss för att städa idag eftersom vi inte orkat städa alls senaste dagarna så lägenheten rasade lite. Så nu är den hyffsad igen, ska ta ett varv med dammsugaren också barasånivet.

Men till det roliga. När vi stod i köket och skulle diska, då rasslade det till i brevlådan och posten kom. Ronnie fick ett vykort som jag räckte fram till honom. Ser hur Ronnie vänder på kortet och läser, sen får han världens mest undrande min och utbrister "Vem fan är Sigbritt". HAHAHAHAAHHA Stackarn trodde ett tag att han fått en hemlig beundrare som heter Sigbritt xD
Men det är väl inte så lätt att komma ihåg alla namn, speciellt inte när min farmor alltid presenterar sig som just "Farmor". Kortet var i alla fall ett grattis på födelsedagen kort, söta farmor kommer ihåg <3

Imorgon ska jag sno Ronnies bil och hetsa runt på stan efter födelsedagspresent, varför lyckas man alltid bli sjuk när man inte har tid, fast egentligen, har man någonsin tid att bli sjuk? Men har i alla fall ett hum om vad jag ska köpa nanananana ^^

Puss !

2011-10-06

Publicerad 2011-10-06 01:19:26 i Allmänt,

Förkylningen fortsätter härja och därför stannar jag hemma en dag till. Dumt att man ska få dåligt samvete över att man är sjuk men samtidigt kan jag inte gå tillbaka innan jag är frisk och smitta ner alla andra. Inte orkat göra någonting senaste dagarna. Mina dagar består av att sova, förflytta mig från sängen till soffan sen tillbaka till sängen igen. Drygt är det.

Men men finns inte så mycket att göra mer än att knapra ipren, ta hostmedicin och vila så mycket jag bara kan. Måste bli frisk till helgen då vi är bortbjudna på lördag till Ronnies pappa eftersom Ronnie fyller år då <3

Hitta det fina i det fula

Publicerad 2011-10-04 20:59:10 i Allmänt,

Känns som att det går så himla neråt med hälsan just nu, både min och Ronnies. Han har flertal diskbråck, njursten och förhöjda levervärden. Jag har en rygg som är full av låsningar, kotor som hoppar fel och ett bäcken som är helt fel. Min hållning är som en anka. Sen har jag inflammation i ryggen. Nu åkte jag dessutom på en förkylning. Feber och hostade hela natten så kunde inte sova.

Men trots misären så är jag glad, glad över det jag och Ronnie har tillsammans för det är så himla fint. Att vi ställer upp så bra för varandra och verkligen försöker hitta det fina i det fula hela tiden. Massage, att man fixar saker åt varann. Småpresenter för att uppmuntra och liknande. Mysa med tända ljus och film och försöka ha det så fint man bara kan.  <3

Är så glad att jag träffade dig så jag bara vill gråta ibland. Du är så himla speciell och jag älskar dig så otroligt mycket <3

Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela