ForWhatIt´sWorth

Vaaarmt och nostalgi

Publicerad 2011-06-28 14:51:14 i Allmänt,

Brukar aldrig slå fel att man lyckas vara ledig när det är dåligt väder, men inte den här gången. Ska vara högsommarvärme nu i början av veckan och det passar mig alldeles utmärkt då jag är ledig både idag och imorgon ^^ Var nere på banken förut och skulle säga ifrån att Maximat bytt bank så jag får pengarna direkt på mitt konto istället för på en utbetalningslapp. Chefen sa till mig att jag var tvungen att gå till banken. Men där fick jag reda på att det blivit en automatisk förflyttning, vet inte riktigt varför men han babblade nåt om csn. Skit samma det ska fungera iaf, sålänge jag får mina pengar på kontot är jag nöjd :)

Var även en sväng på konsum och köpte en dricka, är så himla varmt ute. Jag blir nästa lite nostalgisk när jag promenerar runt här i lilla Charlottenberg. Vissa affärer som fanns när jag var liten finns kvar medans andra försvunnit och ersätts av nya. Något som förändrats nåt kolossalt sen jag var liten är centret som byggdes för 5 år sedan. Den gamla skolan revs för att göra plats och byggdes upp på ett annat ställe i Charlottenberg. Alla människor försvann och gick på centret, bolaget flyttade ner till centret och affärerna här uppe i centrum började gå sämre. Skoaffären försvann, leksaksaffären försvann, ica stängde. De enda ställena som går bättre nu är Konsum, godisaffären och Källmans konditori som förvandlats från ett litet fikaställe och byggts ut till två våningar där de även säljer mat, tobak och alkohol.

Gränshandeln satte fart och norskarna åker till centret och handlar som galningar då den norska kronan nu är starkare än den svenska. När centret byggdes var det många som fick jobb och jag var en av dem vilket jag är glad över. Vissa dagar är det riktigt roligt att jobba då det är lagom med folk och man hinner prata med sina arbetskollegor, kassapersonalen blir nästan som en liten familj och man vet det mesta om alla, på gott och ont ;) Andra dagar är riktigt tuffa när köerna aldrig verkar ta slut, toalettbesök blir svåra att få till och arbetstider inte riktigt kan hållas. Men allt hårt slit glöms bort för en stund när lönen ramlar in på kontot :).

Ibland när man är ledig och går runt på centret eller befinner sig i Arvika kan folk helt plötsligt hälsa på en. I början förstod jag ingenting när dessa för mig helt främmande människor hälsar glatt som om de kände en. Men när det hänt ett par gånger börjar man förstå att det helt enkelt är kunder som känner igen mig från Maximat :P Detta inträffade senast i dag när jag var nere på banken, det var lite kö så jag tog en lapp och satte mig för att vänta på min tur. En norsk man som satt bredvid mig vänder sig om och ler mot mig och säger "jaha er du fri idag?". Lite roligt är det.

Eller som farmor uttryckte det :

Alla känner apan men apan känner ingen.

Tack farmor !

Ledig

Publicerad 2011-06-28 12:25:58 i Allmänt,

Är inne på femte dagen på sommarjobbet. De första fyra dagarna var helt okej, sådär lagom mycket folk liksom. Men igår, då började semestern.. Känns som att vi kommer få en tuff sommar framför oss. Men något som är positivt med att det är sjukt mycket folk är att arbetsdagen går sjukt fort (om man får gå hem då man ska ^^ ). Men pengar blir det och det tackar jag verkligen inte nej till !

Idag är jag ledig, skulle ha hunnit med massor men har inte sovit alls bra sen jag kom hit. Har svårt att somna på kvällen vilket resulterar i att jag somnar på morgonkvisten och sover halva dagen.. Det går väl bra när jag är ledig och får sova ut. Men när man ska upp och jobba är det slitsamt. Men nu ska jag snart ta ett ryck, gå till banken och fixa lite saker. Sen ska jag sätta mig och försöka rädda pappas dator från att krascha, vilket den kommer göra snart iaf men man kanske kan dra ut lite på tiden. Värt ett försök !

Nej nu ska jag leta upp farmor och se om hon vill med till banken :)

Ronnie, farmor sa att jag sover dåligt för att jag saknar dig och du inte är här, min farmor är gammal och vis.. Såå kom hit så jag kan sova ordentligt ? <3

Jagsaknardig.

Publicerad 2011-06-27 00:23:07 i Allmänt,

There's something that I can't quite explain
I'm so in love with you
You'll never take that away
And if I've said it a hundred times before
Expect a thousand more
You'll never take that away

Well expect me to be

Calling you to see
If you're OK when I'm not around
Asking "if you love me"
I love the way you make it sound
Calling you to see
Do I try too hard to make you smile?
To make us smile

I will keep calling you to see
If you're sleeping, are you dreaming
If you're dreaming, are you dreaming of me
I can't believe you actually picked me

I thought that the world had lost it's sway

It's so hard sometimes
Then I fell in love with you
Then came you
And you took that away
It's not so difficult
The world is not so difficult
You take away the old
Show me the new
And I feel like I can fly when I stand next to you
So while I'm on this phone
A hundred miles from home
I'll take the words you gave me and send them back to you

I only want to see

If you're OK when I'm not around
Asking "if you love me"
I love the way you make it sound
Calling you to see
Do I try too hard to make you smile?
To make us smile

Allt försvann

Publicerad 2011-06-20 17:13:52 i Allmänt,

Skrev världens längsta inlägg sen klantade jag mig och tryckte på fel knapp så allt försvann. Bajs.

Är iaf i Värmland nu och varit här sen i fredags. Var ute med Melinda i Arvika i lördags men roligare utekvällar har jag varit med om. Fattar inte hur folk kan bete sig, välkommen till Arvika ? Kom tillbaka till Charlottenberg igårkväll och var så tokrastlös att jag tog cykeln till solariet. Ligger inte alls långt från farmor och det är öppet varje dag mellan 06:00-24:00, perry !

Idag var jag och farmor nere på centret en sväng. Gick förbi maximat för att se om chefen var där och kolla om det finns nåt jobb den här veckan. Hon satt i kassan och direkt när hon såg mig sträckte hon på sig som en surikat och det syntes verkligen att hon ville prata med mig. Tydligen hade hon försökt ringa mig, på fel nummer. Så imorgon börjar jag sommarjobba :D Ska jobba mellan 10:30-18:00. Så nu ska jag snart rota fram mina arbetskläder och mitt passerkort så det är klart inför imorgon !

Saknar dig Ronnie :/ <3



Överraskad <3

Publicerad 2011-06-15 21:59:56 i Allmänt,

Imorse åkte älskling iväg på jobb och det var sista vi sågs innan jag åker till värmland på fredag. Blev helt depp, sov till ett idag sen kom Jesse hit och vi spelade guitar hero ett tag. Sen ringde älskling till Jesse men verkade inte vilja något speciellt. Sen pratade han med mig om att han varit på vårdcentralen och fått lite tabletter mot värken. Sen skickade han skumma sms och frågade vart jag var och om jag skulle hem till mig. Blev jätteförvånad och tyckte det var nåt lurt över det hela. Sen tänkte jag inte så mycket mer på det.

Ett tag senare ringer han och jag börjar med att säga att jag känner mig elak som innerst inne hoppades på att han skulle bli sjukskriven istället för att bara få tabletter. Med gravallvarlig röst berättar Ronnie då att han också varit elak mot mig. Blev lite lätt nervös innan han börjar skratta och säger att han visst blev sjukskriven och var två minuter från mig !! :D <3 Han ringde Jesse för att ha någon att prata med på vägen hem, eftersom han ville överraska mig och inte ville avslöja sig på telefon genom att ringa med en gång.

Ikväll har vi ätit hemlagad middag ala Stina bestående av marinerad kycklingfilé, paprika, lök, ananas, tomat (allt i en form i ugnen) sen hade vi ris och vitlöksbröd till :)

Imorgon ska vi antagligen till IKEA, sen sola. På kvällen ska jag tvätta och packa, på fredagmorgon åker jag hem till farmor.. Både kul och tråkigt. Saknar farmor men att vara utan Ronnie i två månader suger rätt jävla hårt..

Jag älskar dig Ronnie, du är underbar <3

;D

Publicerad 2011-06-10 17:15:38 i Allmänt,

Jag skoja bara det blir visst vara i Etuna i helgen xD Ronnie ringde imorse och han kommer hem idag :D Inom två timmar är han hos !!!! :D

Så nu ska jag kamma till mig, gå till coop och köpa redbull, schweppes och juice. Måste jag säga vad vi ska ha det till  ? ^^

Iiih jag är så glad, får ha älskling hos mig ända till på onsdag <3

Puss !

Iiih

Publicerad 2011-06-10 02:09:11 i Allmänt,

Har korrigerat tentan så det känns inte som jag kan göra så mycket mer än att posta den och hoppas på det bästa. Ska posta både min och Carros tenta imorgon sen ska jag på äventyr !

Blev inte alls stanna hemma i Etuna i helgen, Ronnie tyckte jag kunde komma till Gävle istället och va hos honom på hotellet. Så beställde en sista minuten tågbiljett till Gävle imorgon. Iiiiiih <3 Eftersom jag postar tentorna imorgon kan jag stanna där till han ska tillbaka till Etuna vilket blir på tisdag.

Sitter och spelar Guitar Hero med Jesse och Gabbi vilket vi gjort de senaste 5 timmarna haha det är verkligen beroendeframkallande. :P

Men snart blir det nog sängen :)


Puss och Godnatt!

Klar med hemtentan !

Publicerad 2011-06-09 18:20:39 i Allmänt,

Har inte uppdaterat bloggen på evigheter. Har lagt den åt sidan ett tag eftersom jag haft en hemtenta som tagit upp största delen av mitt liv den senaste tiden. Idag blev jag äntligen klar med den  :D Ska bara läsa igenom och rätta eventuella stavfel och så, lite finslip helt enkelt. Har fram till på söndag på mig och det känns jätteskönt att ha så god tid till korrigeringar :)

Det börjar dra ihop sig till flytt också. På måndag ska jag ringa chefen och se hur det ser ut med jobb fram till mitt schema börjar. Finns det möjlighet att få börja tidigare så åker jag till Värmland nån gång nästa vecka. Innan dess ska jag hinna packa det jag ska ha med mig. Måste verkligen planera eftersom jag ska åka tåg och därför inte kan ha med mig mer än det viktigaste. Blir lite annorlunda mot förra året då jag åkte bil hem, men det ska gå ! :)

Tiden precis efter att man skrivit tenta är lite skum. Helt plötsligt får man sitt liv tillbaka och man inser att man inte har en aning om vad man ska göra med all tid man plötsligt får ? Ronnie är bort på jobb också ända fram till tisdag kväll.. Som tur är har jag haft Gabbi hos mig, eller ja vi är hemma hos Ronnie då men, och Jesse dyker upp lite då och då och dricker Kaffe och spelar Guitar Hero. Så ensam har jag inte varit vilket är skönt :)

Nu har Jesse precis åkt och jag väntar på att Gabbi ska dyka upp, hon har varit och pluggat med en annan idag :)
Ikväll vet jag inte vad det blir, Jesse pratade på att han skulle leta upp fler Guitar Hero spel så vi får lite mer låtar att välja mellan. Så får väl se om han dyker upp sen. I helgen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, som det ser ut nu ska jag leka nån dag med Jesse, men det märks !

Ronnie jag saknar dig, väldigt väldigt mycket <3





Om

Min profilbild

Stina

Är en 27 årig tjej som brinner för att hjälpa människor, att genom mina bearbetade erfarenheter kunna vara ett verktyg för andra. Därför började jag läsa till Socionom hösten 2009 och har nu en Socionomexamen. Arbetar som socialsekreterare på utredningsenheten ungdom och trivs jättebra :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela